The King of Kong: A Fistful of Quarters

De fleste ser vel på TV-spill som litt avslappende moro. Men for enkelte er det mer alvor enn som så. I 1981 lanserte Nintendo spillet Donkey Kong som raskt blei en hit i arkedehallene.

I dokumentaren The King of Kong: A Fistful of Quarters (2007) følger vi Billy Mitchell som hadde Donkey Kong rekorden i en årrekke og Steve Wiebe som var den første til å score over 1.000.000. De er ikke spesielt på talefot og kniver om å være den beste. Wiebe vil gjerne spille mot Mitchell med publikum tilstede, men Mitchell nekter hver gang.

Det er ikke ofte at det lages dokumentarer om TV-spill. The King of Kong: A Fistful of Quarters er en god dokumentar. Den er  interessant og underholdene og viser at et spill ikke bare er et spill. Det er gøy med videospill, men for Mitchell og Wiebe er det viktigst å ha høyeste score.

Twin Galaxies er den offisielle siden for spillrekorder (The Official Electronic Scoreboard). For at en rekord skal godkjennes må en dommer være tilstede under spillinga eller hele seansen må filmes og godkjennes. På Twin Galaxies står Steve Wiebe oppført med 1.049.100 poeng og Billy Mitchell har 1.050.200. Disse rekordene blei satt rundt lanseringa av filmen i 2007. Men i vinter gikk Hank S Chien forbi begge og har nå Donkey Kong rekorden med 1.061.700.

The King of Kong: A Fistful of Quarters er en dokumentar som er verdt å.

Bonusmateriale på DVD:

 • Feature commentary with director Seth Gordon, producer Ed Cunningham and associate producer J. Clay Tweel and Luis Lopez
 • Feature Commentary with Chris Carle (Entertainment Editorial Director, IGN) and Jon M. Gibson (Founder, i am 8-bit)
 • Animated Short “A Really, Really Brief History of Donkey Kong”
 • Extened Interviews
 • Arcade Glossary
 • Theatrical Trailer

 

NRK1 NRK2 NRK3 NRK Kongen av Donkey Kong Kongen av Donkey Kong 17. mai

2 thoughts on “The King of Kong: A Fistful of Quarters

 • 16/05/2010 at 18:14
  Permalink

  Jeg er utrolig glad i dokumentarer, (Som du kan lese på "Om meg" på bloggen) og dette er nok en av mine favoritter faktisk. Jeg har aldri hatt hat til noen i en så "teit" dokumentar, men den ene mannen er rett og slett motbydelig. Jeg er en dokumentar snopp vil jeg nok si, og dette er virkelig bra. "Man on wire" og denne er nok de største overraskelsene dokumentarene på ganske lenge. Var liksom ikke noe historie der, men likevel klarer de å få noe helt nytt ut av det.

  Forresten liker jeg bloggen din, så jeg linker til deg på bloggen. Jeg er veldig spendende i data direktive foreksempel. Spesielt når det gjelder Høyre's "Ja, men nei. Tja men kanskje". Helt utrolig hvordan vi beveger oss imot George Orwell's skrekk verden…..

  Reply
  • 16/05/2010 at 18:43
   Permalink

   Jeg er veldig glad i film, men ser nok litt for lite dokumentarer. Denne likte jeg veldig godt. Har ikke fått sett "Man on wire" ennå, men har den på lista over ting som skal sees.

   Hyggelig at du liker bloggen min.

   Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: