Fotball-VM 2010: Kamper mandag 21. juni 2010

De to første av dagens kamper hadde jeg ingen mulighet til å se, men skulle gjerne hatt med meg Portugal – Nord-Korea, mange mål i den.

Portugal – Nord-Korea (gruppe G). Selv om også Nord-Korea kom til en del avslutninger, var dette Portugal sin kamp. Første omgangs eneste mål kom etter 29 minutter ved Raul Meireles. Pause: Portugal – Nord-Korea 1 – 0. I andre omgang kom målene for Portugal på rekke og rad: Simão (53), Hugo Almeida (56), Tiago (60), Liedson (81), Cristiano Ronaldo (87) og Tiago (89). Sluttresultat: Portugal – Nord-Korea 7 – 0.

Chile – Sveits (gruppe H). Rødt kort til Valon Behrami, Sveits etter 31 minutter. Chile scorer ved Mark González etter 71 minutter, noe som også blir kampens eneste mål. Sluttresultat: Chile – Sveits 1 – 0.

Spania – Honduras (gruppe H). En svært underholdende 1. omgang der Spania dominerte totalt. David Villa lagde Spanias mål etter 16 minutter. Dette var faktisk det eneste målet i omgangen. Men slik Spania spilte, burde de hatt minst to-tre mål til. Mange skudd mot mål, stang ut og rett på utsiden. Pause: Spania – Honduras 1 – 0. Spania fortsetter løpet sitt mot Honduras. Og fem minutter inn i 2. omgang scorer David Villa sitt andre mål for dagen. 11 minutter senere bommer Villa på straffe for Spania og etter dette synker tempoet noe. Nå skal det sies at Spania sitt tempo har vært svært høyt i denne kampen. Og det er nærmest utrolig at Spania ikke har lagd flere mål. Sluttresultat: Spania – Honduras 2 – 0.