Fotball-VM 2010: Kamper fredag 25. juni

I dag kvalifiserer de fire siste lagene seg til sluttspillet. Fikk med meg Portugal – Brasil og Chile – Spania.

Portugal – Brasil (gruppe G). Det var en forholdsvis fysisk første omgang, da dommeren delte ut hele sju gulekort (men ingen i andre). Pause: Portugal – Brasil 0 – 0. En grei andre omgang uten alt for mange sjanser, kanskje. Bar vel litt preg av at begge lagene tydeligvis var fornøyd med resultatet. Sluttresultat: Portugal – Brasil 0 – 0.

Nord-Korea – Elfenbenkysten (gruppe G). Elfenbenkysten scorer etter 14 minutter ved Yaya Touré. Seks minutter senere blir det nok et mål til Elfenbenkysten, nå ved Romaric. Pause: Nord-Korea – Elfenbenkysten 0 – 2. I det 83. minutt er det Salomon Kalou som lager et nytt mål for Elfenbenkysten. Sluttresultat: Nord-Korea – Elfenbenkysten 0 – 3.

Chile – Spania (gruppe H). Spania virket litt overrasket over spillet til Chile i begynnelsen, da det var nettopp Chile som førte kampen. De pådro seg tre gulekort forholdsvis raskt på rappen, og totalt unødvendige kort. Chile virket litt overtente. Men Spania tok over føringen utover i omgangen og scoret sitt første mål etter 24 minutter ved David Villa. Etter 37 minutter blei det nok en gang spansk scoring, nå ved Andrés Iniesta. I samme angrep pådro Marco Estrada sitt andre gule kort og fikk dermed rødt og utvisning. Nå synes dette var et svært strengt gult kort. Og på reprisen synes jeg det nesten ser ut som at Torres snubler i egne ben. Resten av omgangen går med 10 mann for Chile. Pause: Chile – Spania 0 – 2. Chile startet 2. omgang godt med å score allerede etter to minuter. Målscorer var Rodrigo Millar. Og det blei faktisk omgangens eneste mål. Til tross for at Chile bare spilte med 10 mann, gjorde de en svært god jobb. Spania klarte ikke å utnytte situasjonen. Halvveis i omgangen gikk det mer over til å trille ball, da begge lag virket svært fornøyd slik resultatet var. Sluttresultat: Chile – Spania 1 – 2.

Sveits – Honduras (gruppe H). Noen småsjanser til begge lag. Pause: Sveits – Honduras 0 – 0. Det var flere gode angrep fra begge lag, uten at det resulterte i noen mål. Sluttresultat: Sveits – Honduras 0 – 0.

Portugal og og Brasil går dermed videre fra gruppe G, mens Chile og Spania går videre fra gruppe H. Det betyr at Brasil møter Chile og Spania møter Portugal i åttendelsfinalene.