Fotball-VM 2010: 8-delsfinaler søndag 27. juni

To nye 8-delsfinaler i dag søndag 27. juni. Og jeg får med meg begge.

Tyskland – England. Det er Tyskland som starter kampen best. Etter 20 minutter har den tyske keeperen Neuer et langt utspill fra 5-meter rett til Miroslav Klose som er innenfor 16-meter til England og putter den i mål. Minuttet etter er det en kjempe sjanse til Tyskland, og minuttet etter det blir det nok et tysk mål nå ved Lukas Podolski. England tar seg opp etter tyskernes to scoringer, noe som resulterer i engelsk mål etter 37 minutter ved Matthew Upson. Minuttet etter blir England snytt for et mål som Lampard skyter i tverrleggeren og som TV-bildene klart viser, er en god halvmeter inn i tyskernes mål. Hvordan dommerne ikke klarte å se det, skjønner jeg ikke. Pause: Tyskland – England 2 – 1. Begge lagene spiller bra og gjevnt. Flere muligheter til begge lag. Men det er Tyskland som øker sin ledelse etter 67 minutter ved Thomas Müller. Så går det bare to minutter, Tyskland kontrer og det er Thomas Müller som nok en gang scorer. Det er Tyskland som er laget på banen og selv om England blei snytt for et mål i 1. omgang, hadde de ingen ting å stille opp for mot et mye bedre tysk lag. Sluttresultat: Tyskland – England 4 – 1.

Argentina – Mexico. Er litt sånn føle-seg-fram-fotball til å begynne med. Argentina er det førende laget. Carlos Tevez scorer for Argentina etter 25 minutter. Dette målet burde vært annulert, da T’evez sto i offside. Store protester fra mexicanerne. Litt senere slurver Mexico litt i forsvar og Gonzalo Higuain scorer for Argentina etter 33 minutter. Argentina produserer mange sjanser. Maradonna følger enærgisk med fra sidelinjen. Et par gode sjanser til Mexico mot slutten av omgangen. Pause: Agrentina – Mexico 2 – 0. Det går ikke så mange minutten av 2. omgang (i det 52. minutt) før Carlos Tevez scorer nok et mål for Argentina. Også Mexico har hatt noen sjanser. Begge lag har ca. like mange skudd mot mål og hatt ballen omtrent like mye. Et par gode sjanser til Mexico som resulterer i scoring etter 71 minutter ved Javier Hernandez. Argentina kommer til en svært god avslutning helt mot slutten av kampen. Sluttresultat: Argentina – Mexico 3 – 1.

Argentina møter dermed Tyskland i kvartfinalen lørdag 3. juli.