Fotball-VM 2010: 8-delsfinale mandag 28. juni

Jeg fikk sett begge åttendelsfinalene som gikk mandag 28. juni.

Nederland – Slovakia.  Den første omgang bar ikke preg av de store sjanser. Begge lagene hadde ballen omtrent like mye, men Nederland hadde noen flere skudd mot mål enn Slovakia. Gjevn omgang. Arjen Robben lagde mål for Nederland etter 18 minutter. Den ene assistentdommeren måtte bytte et flagg som hadde brukket. Hvordan han klarte det, vet jeg ikke. Pause: Nederland – Slovakia 1 – 0. Også andre omgang var gjevnspillt uten den helt store og spennende fotballen. Nederland øker sin ledelse etter 84 minutter ved Wesley Sneijder. På overtid får Slovakia et tvilsomt straffe som Róbert Vittek setter sikkert i mål. Sluttresultat: Nederland – Slovakia 2 – 1.

Brasil – Chile. Kampen startet litt kjedelig uten de store sjansene. Brasil burde hatt et straffe etter 27 minutter, da Lucio blei klippet ned ved Chiles 5-meter. Juan scorer et nydelig mål med hodet for Brasil ette 34 minutter. Og fire minutter senere er det Luis Fabiano sin tur til å øke ledelsen for Brasil. Mer fart og spennende fotball i andre halvdel av 1. omgang. Pause: Brasil – Chile 2 – 0. Starter rolig de første minuttene før Brasil scorer sitt tredje mål etter 59 minutter ved Robinho. Noe greie sjanser til begge lag, men det er Brasil som fører kampen. Flere sjanser mot slutten av omgangen, men ikke flere mål. Sluttresultat: Brasil – Chile 3 – 0.

Det blir altså Nederland – Brasil i kvartfinalen fredag 2. juli.