Fotball-VM 2010: Finale søndag 11. juli | Nederland – Spania 0 – 1 eeo

Søndag 11. juli ble finalen i Sør-Afrikas fotball-VM mellom Nederland og Spania.

Nederland – Spania. Nederland åpner med et angrep rett mot Spanias mål. Etter fem minutter er det Spania som får en kjempe sjanse. Det er Spania som har ballen mest og dermed de som skaper de største sjansene. Mot slutten av omgangen er det Nederland som skaper flere sjanser og får en kjempe sjanse helt på slutten av omgangen. Fem gulekort. Pause: Nederland – Spania 0 – 0. Jeg synes det er Spania som spiller best. Begge lagene klarer å skape sjanser. Robben for Nederland hadde en gedigen sjanse etter 62 minutter som han nesten burde lagd mål på, men Spanias keeper Casillas reddet med en benparade. Etter 81 minutter er det Iniesta for Spania som får en stor mulighet. Fire nye gule kort. Fulltid: Nederland – Spania 0 – 0. Spania får en kjempe sjanse etter 94 minutter. Nederland kontrer og skaper også en god sjanse. Nok et godt angrep av Spania etter 98 minutter, men de bruker litt for lang tid med avslutningene. Det er Spania som har kommet til flest avsluntinger i den første ekstra omgangen. Etter 110 minutter får Johnny Heitinga på Nederland sitt andre gule og dermed rødkort. Spania skyter firsparket rett utenfor 16-meteren over mål. Etter 115 minutter får Nederland et frispark som går via en spansk spiller i muren og ut bak mål. Det dømmes ikke corner, noe det skulle vært. Minuttet etter er det Spania som angriper og Johnny Heitinga scorer et nydelig mål. Nederland rekker å komme til et par avslutninger før kampen blåses av. Mange gulekort, åtte til Nederland og fem til Spania. Sluttresultat: Nederland – Spania 0 – 1.

Spania er dermed verdensmestere i fotball-VM i Sør-Afrika. Gratulere så mye!

Bilde: Skjermbilde fra TV2HD