Anmeldelse: Varg Veum – Skriften på veggen (kino)

Mitt forhold til Gunnar Staalesen sin figur Varg Veum har jeg fra Radioteateret. Første runde med Varg Veum-filmer kom i 2007-08. Disse filmene så jeg i vinter og likte dem veldig godt. Derfor var det godt å høre at det kommer en ny runde med seks filmer. Første film ut er Skriften på veggen. Deretter følger Svartefår i januar 2011, så Dødens drabanter, I mørket er alle ulver grå, Bukken til havresekken før Kalde hjerter avslutter i mars 2012. Alle filmene blir vist på kino.

Varg Veum – Skriften på veggen hadde Norgespermiere fredag 27. august. Varg Veum (Trond Espen Seim) har slått seg til ro. Han bor sammen med sin kjæreste, Karin (Lene Nystrøm), og de er på boligjakt. Veum har nå også fast jobb som lærer.

Men det tar ikke lang tid før en gammel sak innhenter Veum. “Kniven” (Nikolaj Lie Kaas) slipper ut fra seks års fengsel etter å ha blitt dømt for drapet på tenåringsjenta Eva Beate. Det var Varg Veum som hadde ansvaret for denne jenta, da han jobbet i barnevernet i Bergen. Så tar Torill (Martine Johansen), Eva Beates søster, kontakt med Varg Veum og dermed begynner snøballen å rulle.

Det tar en liten stund før ting virkelig begynner å skje. Jeg synes tempoet i filmen kanskje er litt for rolig. Det var litt mer fart i de første filmene. Jeg liker Hamre som spilles av Bjørn Floberg, en artig fyr.

Alt i alt er vel Skriften på veggen en midt på treet film.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: