=Oslo er 5 år

Gatemagasinet =Oslo (også kjent som Erlik Oslo) er fem år. Magasinet startet i juni 2005. Som de skriver på sin hjemmeside: “=Oslo er et partipolitisk uavhengig og reklamefritt gatemagasin som fungerer som et talerør for vanskeligstilte og sosialt utstøtte.” og “=Oslo er et non-profit magasin, det vil si at magasinet ikke har gevinstkrevende eiere. Magasinet selges av vanskeligstilte på gaten i Oslo. Selgerne kjøper magasiner for 25 kroner og selger videre for 50. Overskudd fra salget går tilbake til selgerne i form av aktivitetstilbud, materiell og diverse prosjekter.

Jeg synes idéen rundt =Oslo og liknende magasiner er veldig flott. Det gjør at rusmisbrukere kan tjene penger på ærligvis. På den måten vil de føle seg nyttige og de slipper å stjele eller tigge penger av folk for å finansiere sitt rusmisbruk. Dessuten er det nok lettere for oss andre å kjøpe et magasin enn å gi penger til en som tigger. Selv om =Oslo er et flott tiltak, er dette bare et skritt på veien. I tillegg må det komme flere rehabiliteringsplasser.

Det var godt med folk på Jerbanetorget lørdag 28. august, da fem års jubiléet blei feiret med en gratiskonsert. Noen av dem som deltok var Fabian Stang, Jonas Gahr Støre, Svartepetter, Samsaya, Erik Thorsvedt, Dumdum Boys, Dagfrid Fosen (selger =Oslo), Camilla Svingen (fagansvarlig =Oslo), Bjørn Eidsvåg. Sigrid Bonde Tusvik var konferansier.

Jeg håper alle som var tilstede kjøpte =Oslo mens de var der eller neste gang de ser en selger.

Foto: Frank Eivind Rundholt – Creative Commons by-nc-sa

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: