Super Mario Bros. er 25 år

Spillet Super Mario Bros. til Nintendo sin 8-bits maksin NES (Nintendo Entertainment System) er 25 år. Mario dukket riktig nok opp i spillet Donkey Kong i 1981, men hans popularitet gikk bare en vei fra Super Mario Bros. blei landsert på Famicom (Family Computer som NES het i Japan) 13. september 1985 i Japan, nemlig oppover.

Det er Shigeru Miyamoto som står bak Mario og det må jo kalles en stor suksess når Super Mario Bros. har solgt godt over 40 millioner eksemplarer verden over.

I forbindelse med spillets 25-års jubileum, slipper Nintendo kompilasjonen Super Mario Bros. Collection Special Pack til Nintendo Wii i Japan. Dette er en Wii versjon av Super Mario AllStars som kom til SNES på 90-tallet. Det betyr Super Mario Bros., Super Mario Bros.2, Super Mario Bros 3 og Super Mario Bros. USA. Til opplysning: Super Mario Bros.2 i Japan er det som kalles Super Mario Bros. – The Lost Level her i Vest, mens Super Mario Bros. USA er det som het Super Mario Bros. 2, da det kom til USA og Europa.

I tillegg til selve spillene inneholder jubileumspakken en liten bok som tar for seg Mario sin historie samt en CD med musikk fra Mario spillene, inkludert det nyeste Super Mario Galazy 2. Super Mario Bros. Collection Special Pack blir sluppet i Japan 21. oktober og vil koste 2,500 yen. Om denne spillpakken kommer til Norge, gjenstår å se.

Siden er riktig nok på japansk, men Nintendo Japan har laget en jubileumsside.

Oppdatering: Super Mario All-Stars – 25th Anniversary Edition kommer til Europa 3. desember og har samme innhold som den japanske.

Foto: IGN.com
Kilder: Joystiq.com, GoNintendo.com, IGN.com, Wikipedia Mario og Super Mario Bros.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: