Hva foretrekkes ved åpning av eksterne lenker på nettsider?

Jeg har lurt litt på hvilken måte som er best når man lenker til en ekstern side fra for eksempel en blogg. Skal linken åpen i samme vindu/fane eller skal siden åpnes i et nytt vindu? Kommenter gjerne hva du foretrekker og hvorfor.

Jeg sendte spørsmåle ut på Twitter og fikk et par svar som passer med slik jeg tenker. @jonaage skrev: “Jeg foretrekker samme vindu, men vet mange som foretrekker nytt vindu.” og @laesto sa at “Det beror litt på sammenhengen. Personlig foretrekker jeg samme side som utg.pkt. Høyreklikker og åpner i fane ved behov.”

Nå er det slik at når jeg surfer på nettet, er jeg flittig bruker av høyreklikk og åpne i ny fane. Dette gjør jeg for å fremdeles beholde artikkelen som jeg holder på å lese. Klikker du på de to Twitter-linkene over, så åpnes de i et eget vindu. Dette har jeg gjort for at du som leser dette ikke skal forsvinne fra min blogg. Et nytt vindu betyr at dette innlegget fremdeles er i din nettleser.

Lenker jeg derimot til andre innlegg på bloggen min (som innlegget om Bingokveld – et tilfeldig valgt innlegg), så lar jeg lenken åpne i samme vindu som dette innlegget befinner seg i. Du forsvinner jo ikke fra bloggen min om du trykker på den linken, og jeg beholder deg som leser i noen sekunder til.

Er dette en grei filosofi å ha? Tar i mot alle former for innspill.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: