Anmeldelse: De gales hus (DVD)

Varden er et behandlingssted for folk med ulike lidelser. Det er folk med tvangstanker, selvmordstanker osv. Vi følger Aina (Ingrid Bolsø Berdal) sitt opphold på Varden. Det er gruppesamtaler, hesteridning, turer ut i det fri og daglige plikter som gulvvask.

Målet med oppholdet er å få livslysten tilbake og kunne fungere greit i samfunnet. Odin, Moffa, Maria og de andre tar godt vare på hverandre og hjelper hverandre i tunge stunder. De er vel så viktige for hverandre som terapautene på hjemmet.

De gales hus er en veldig flott film som behandler et vanskelig og sikkert et sårt tema for mange, på en god og humoristisk måte. Filmen handler ikke bare om folk som er (p)syke, men vel så mye om folk som bryr seg om hverandre og hjelper hverandre når det trengs.

Det er godt skuespilleri av både kjente og mindre kjente skuespillere. De spiller sine diagnoser godt. De gales hus er basert på Kari Fossums bok med samme navn. Jeg har ikke lest bok, men filmen er i alle fall veldig god og kan anbefales.

Sjanger: Drama. Utgitt: 2008. Regi: Eva Isaksen. Manus: Karin Fossum og Åse Vikene. Skuespillere: Ingrid Bolsø Berdal, Thorbjørn Harr, Fridtjov Såheim, Andrea Bræin Hovig, Hildegun Riise, Rolf Kristian Larsen, Pål Sverre Valheim Hagen, Frank Kjosås, Anneke von der Lippe og Rolf Lassgård.

One thought on “Anmeldelse: De gales hus (DVD)

 • 05/10/2010 at 23:47
  Permalink

  Hvor kan jeg download tekst for disse filmen fra ?
  Jeg trenger teksten fordi jeg kan ikke forstaa all fra de snakker og jeg har lest boka og de var pent.
  Du kan skrev meg paa lucian.valsan@yahoo.com.

  Mange takk,
  Lucian Valsan

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: