Anmeldelse: Mormor og de 8 ungene i byen (DVD)

Det er utrolig mange år siden sist jeg så Mormor og de 8 ungene. Men så vidt jeg kan huske, har jeg bare sett det i TV-serie form og ikke på film. Det var et greit gjennsyn med Maren, Martin, Marte, Mads, Mona, Milly, Mina og Morten Minstemann. Sitat fra coveret til filmen:

Mormor bor på landet, men en dag kommer hun på besøk i byen. Alt er nytt og uvant for henne, og hun oppfører seg ikke akkurat som andre bymennsker gjør. men ungene hjelper henne igang, og de drar til og med på trikketur sammen! Når det er tid for mormor å dra hjem igjen, har hun ikke lenger penger til togbilletten. De har hun brukt opp på en hjulvisp hun bare måtte kjøpe. Mormor og ungene pønskre ut en plan for å få henne hjem, men den viser seg å ikke fungere helt som den skal…

Mormor og de 8 ungene i byen er en typisk søndags film og kan nok virke litt lang til tross for at den bare er 1t 32min. Tempoet i filmen er på hastighet med en skilpadde, og den passer nok derfor best i TV-serie versjon med kortere episoder.

Når det er sagt er det artig å se Anne Cath. Vestly i rollen som Mormor. Og det er mange artige episoder i løpet av filmen. Min favoritt er nok når Morten Minsteman dekker hele leiligheten med mel mens de andre sover, for å kunne gå på ski i stua. Jeg vil tro det var et herk å få vekk alt melet fra settet etter filminga ev denne scenen.

Filmen vil nok kanskje appelere mer til de små enn oss voksne, i alle fall i filmversjon. Men for all del, dette er et hyggelig barndomsminne.

Utgitt: 1977. Sjanger: Barnefilm. Regi: Espen Thorstenson. Manus: Anne-Cath Vestly. Skuespillere: Anne-Cath Vestly, Jon Eikemo, Charlotte Borgersen, Inger Johanne Byhring, Peter Jackson, Jorunn Kjellsby, Grim Snorre Langen, Inger Lise Nilsen, Ivar Nørve, Karen Olsen, Eli Ryg, Kari Simonsen, Svend Skjønsberg, Siri Stonex.

Foto: Skjermbilde fra filmen

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: