Anmeldelse: Budbringeren (DVD)

Roy er kanskje ikke det postbudet du har lyst til din post skal bli levert av. Hans nysgjerrighet er alt for stor og han har ingen repsekt for andres privatliv eller eiendom. Yrkesetikk er et fremmedord. Han tar og åpner andres post og det er ikke alltid han gidder å levere alt han har med seg. En dag glemmer Line nøklene i postkassen sin. Roy tar dem og låser seg inn i leiligheten hennes og dermed vikler Roy seg inn i enda flere vanskeligheter.

Budbringeren er en god film. Det er artig å se hvor utrolig mye Roy klarer å vikle seg inn i. Alltid på feilsted til feil tid. Det er også irrerende å se hvor hensynsløs han er i forhold til andres privatliv. Å åpne andres post er ikke akkurat av det gode.

Det er ikke bare jeg som synes Budbringeren er en god film. Den er solgt til 40 land og har vunnet 35 priser verden ove, blant annet filmkritikerprisen i Cannes og Amanda for beste norske film.

Du gjør det bare riktig i å se Budbringeren.

Ugitt: 1997. Sjanger: Komedie. Regi: Pål Sletaune. Manus: Pål Sletaune og Jonny Halberg. Skuespillere: Robert Skjærstad, Andrine Sæther, Per Egil Aske, Eli Anne Linnestad, Trond Høvik, Ådne Olav Sekkelsten, Trond Fausa Aurvaag, Henriette Steenstrup, Bjørn Sundquist, Karl Sundby

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: