John Lennon ville blitt 70

Om John Lennon hadde levd, ville han fylt 70 år 9. oktober 2010. Men Lennon blei skutt og drept 8. desember 1980 og rakk dermed bare å bli 40 år. Lennon var født og oppvokst i Liverpool, England. Etter oppløsningen av The Beatles, flyttet han til New York, USA i 1971.

John Lennon har ikke bare vært et medlem av The Beatles og solo-artist, men er også kjent som fredsaktivist. Han var i mot Vietnamkrigen noe som førte til at Nixon administrasjonen forsøkte å deportere ham.

Lennons soloalbum har solg 14 millioner bare i USA og som sanger, låtskriver og hjelpeskriver har han hatt 27 singler på første plass på US Hot 100.

Wimp har også et par spillister, den ene er Bealtesklubbens John Lennon-favoritter og  den andre er Yan Friis presenterer John Lennon.

Noe kortere enn dette går det nesten ikke an å skrive om John Lennon. For en fyldigere beskrivelse, sjekk engelske Wikipedia. En ting er sikker, John Lennon er vært en viktig del av popmusikkens historie.

Foto: Wikipedia – Creative Commons

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: