Musikk på fredag: 1981

Året er 1981. Ronald Reagan blir innstatt som den 40. amerikanske president og legger senere på året fram planene om SDI (Strategic Defense Initiative), bedre kjent som Star Wars. Reagan sa også opp 11.359 flyveledere som nektet å avslutte en streik. Prins Charles frir til Lady Diana Spencer i februar og de gifter seg i slutten av juli. Pave Johannes Paul II blir forsøkt myrdet. MTV starter sine sendinger. Gro Harlmen Brundtland er statsminister i et halvt år (overtar etter Odvar Norli) før Kåre Willoch overtar den rollen oktober. Sverige får besøk av en russisk ubåt.

Når det kommer til musikk, så viser VG Lista Topp 20 at Jannicke: Svake mennesker, Gyllene Tider: När vi två blir en, Lars Kilevold: Livet er for kjipt og Beranek: Dra til hælvete var blant de populære låtene dette året.

Gyllene Tider: När vi två blir en

Jannicke: Svake mennesker

Kim Carnes: Bette Davis Eyes

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: