Android programmer

Jeg kjøpte en HTC Desire (les anmeldelsen min) i mai og liker telefonen utrolig godt. Fram til oktober i år har det bare vært mulig for oss nordmenn å laste ned gratis programmer fra Android Market. Men nå kan heldigvis også vi kjøpe programmer.

Listen du ser under gratis programmer jeg har brukt i lengre tid og som jeg kan anbefale deg å ta en titt på. Grei start for deg som er ny Android-bruker. For meg har det vært litt prøving og feiling og litt tilfeldig nedlasting av programmer, derfor tar jeg gjerne i mot tips om god Android programmer.

Klikk på bildene for å få dem i stor størrelse.

dPod

Dette er et program du kan bruke for å abonnere på podkaster. Fungerer veldig greit.

Facebook

Er vel et must i dagens sosiale internett verden. Du kan skrive statusoppdateringer, sjekke nyhetsoppdateringer, se på bildene dine, lese meldinger. Fungerer rimelig greit. Dessverre går det ikke an å åpne lenker hvis noen deler dette, litt irriterende.

Frozen Bubble

En svært vanedannende spill der det gjelder å skyte riktig fargekuler på de kulene som er der allerede.  Spillet kan også irritere, da det er lett å sikte litt feil. Men hvem har sagt at spill skal være lette?

FxCamera

Lar deg ta bilder med litt ulike effekter. Kanskje ikke så nyttig program, men kan være artig å leke seg litt med. Det er i alle fall moro en liten stund. Funksjonene du kan ta bilder med; ToyCam, Polandroid, Fisheye, SymmetriCam, Warhol og Normal. Det er mulig å sette innstillinger individuelt for hver funksjon.

Google Maps

Kart er praktisk å ha. Ikke bare når man er på et fremmed sted, men også i sin egen by. Jeg har bodd noen år i Oslo nå, men gatenavn er jeg fremdeles ikke helt god på. Så da bruker jeg Google Maps. Kartutsnittet lastes ned etter hvert som det er bruk for det. Jeg hadde vel ønsket meg at jeg for eksempel kunne laste ned Norgeskartet og ha det installert på telefonen hele tiden.

Norgeskart

Dette er et norsk alternativ til Google Maps. Den store fordele med Norgeskart er at kartutsnittet som blir lastet ned, blir liggende i hurtigminne i et par uker. Du har også mulighet for å laste ned ulike zoom-nivåer for et område. Det betyr at jeg kan zoome ut slik at jeg ser hele Oslo, og laste ned alle zoom-nivåer for dette området. Kjekt. Norgeskart har dessuten sjøkart, praktisk for båtfolk.

Google Sky Map

Og mens vi er inne på kart, så kan det være greit med et over himmelen også. Programmet bruker tiltsensoren i telefonen, slik at du kan holde telefonen opp mot stjernebildet du ser på, og får det vist på skjermen. Du kan også slå på nattmodus. Da vises alt i rødt og du mister dermed ikke nattsynet i mørket.

Norsk Tipping

Hvofor ikke gamble litt? Med Android programmet fra Norsk Tipping kan du bli din egen tippekommisjonær. Du kan levere alt av tippespill med telefonen, fra Lotto, Joker, Extra og Tipping. Programmet er spesielt kjekt under arrangementer som OL og VM, da man kan spille på ulike oddsspill.

NRK Radio

Her får du streamet alle NRK sine radiokanaler. I tillegg får du også alle distriktssendingene. Jeg har hatt litt problemer med programmet, har krasjet noen ganger i tillegg til at det har jeg meg distrikssendingen for Troms i steden for Sørlandet.

Open Spark

Du kan sjekke hvilke Xbox venner som er på nett og hvilke achivements du har fått i de ulike spillene du har spilt.

Opera Mini

Jeg har alltid likt nettleseren Opera, og så er den jo norsk også. Den store fordelen med Opera mini er at nettsidene går igjennom Opera sine servere før den kommer til deg. På sin vei blir sidene komprimert slik at du dermed betaler mindre når du surfer på nettet.

Retro Calculator

Nå har riktig nok HTC Desire en innebygd kalkulator, men den er kjedelig. Derimot er Retro Calculator fantastisk kul, med LCD-skjerm og det hele. Veldig sitilig. Den kan det en kalkulator skal pluss, minus, gange og dele.

Retro Camera

Det er artig å kunne ta bilder med et godt gammeldags fotokamera. Retro Camera lar deg leke med The Bärbl, The Little Orange Box, Xolaroid 2000, The Pinhole og The FudgeCan.

Twitter

Selvfølgelig må telefonen ha Twitter. Du kan lese og skrive meldinger. Se trender, sjekke profiler og rekvitre.

Trafikanten

Bor du i Oslo er dette programmet nesten et must. Du får oppdaterte rutetider på alt som går (eller ikke går) av busser, t-bane og trikk. Programmet bruker GPSen i telefonen til å finne ut hvor du er og viser stoppestedene i nærheten av din posisjon. Du kan også søke opp ulike holdeplasser og det er mulig å lagre dem som snarveier i menyen. Greit å kunne ha din faste holderplass bare et tastetrykk unna.

WordPress

Av og til kan det være praktisk å kunne skrive et blogginnlegg mens man er på farten. Programmet er begrenset i forhold til fullversjonen på nett. Men så lenge du kan laste opp bilder og skrive tekst med enkel formatering, så holder det når man er på farten. Andre kosmetiske forandringer kan jo gjøres når man sitter ved PCen hjemme.

YR.no

Været må man jo ha med seg og her er det YR.no som hjelper deg. Kjekt program som gir deg værmeldinga for de nærmeste dagene.

Oppsummering

Det finnes utrolig mange programmer på Android Market. Derfor er dette en liten hjelp til dere som nettopp har fått en Android telefon. Men jeg trenger også hjelp og vil gjerne ha gode tips til Android programmer.

Programmene omtalt her er gratis. Skjermbildene har jeg tatt ved hjelp av Android devkit.

One thought on “Android programmer

 • 13/05/2011 at 14:57
  Permalink

  Hei Frank. Smart med refereranser til gode App’er. Jeg har samme telefon og har moro av Barcode Scanner og QR Droid. Førstnevnte kan lese både vanlig strekkoder og QR koder. Sistnevnte er de nye figurene som kan sees i annonser og på varer. De kan inneholde tekst, web-linker mm.

  Du kan også prøve SMS Backup og Restore for å lage en backup av alle meldingene dine til en XML-fil som du kan hete opp på PC’en.

  Dropbox lar deg laste opp dokumenter og bilder til en internettadresse for å hente ned fra PC siden. Det kan du forresten gjøre begge veier. Anbefales.

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: