Bare klabb og babb med Grundig DTR 8860 VOD

For et par år siden kjøpte jeg en Grundig DTR 8860 VOD (les anmeldelse her) for RiksTV og jeg var veldig fornøyd med produktet. Grundig lovet en del funksjoner, blant annet serie opptak, som ennå ikke er kommet for de fleste.

I slutten av mai i år, kom det en programvare [firmware] oppdatering til Grundig boksen. Men kun for oss i Oslo-området. Den ga oss tilgang til VOD – Alltid Underholdning – (les anmeldelse her) og serieopptak. Pluss en hel masse bugs. Og dette irriterer noe grenseløst.

Boksen har blitt betraktelig tregere. Det kan ta flere sekunder for å skifte kanal, starte digital tekst-tv fra NRK eller få fram programguiden [EPG]. I tillegg kommer det totalt uforstålige meldinger som bildene under viser. Grundig-boksen kan vise info om at to parallelle innspillinger skjer. Noe som ut i fra bildene umulig kan være tilfelle. Hvis jeg ikke husker helt feil, er faktisk opptakene på forskjellige dager også.

 

Det mest irriterende, og prekære, er at jeg ikke kan stole helt på programguiden. Den lever nemlig sitt eget liv. Jeg kan stille inn et program i håp om at det blir tatt opp. Vel, programmene blir i de aller fleste tilfeller tatt opp, men ikke nødvendigvis den dagen det er stil inn for. Så vidt jeg kan se, uten å ha fått sjekket det helt ut, ser dette ut til å gjelde for NRK kanalene.

Det som skjer er at jeg stiller inn et program. Kommer hjem senere på kvelden og programmet er ikke tatt opp. Grundig-boksen har heller funnet ut at programmet skal taes opp når reprisen sendes dagen etter. Har jeg stilt inn et program på NRK1, kan det godt hende at programmet blir tatt opp på NRK2 dager senere når det sendes i reprise. Det mest ekstreme var en gang jeg stilte inn et program på NRK1 og fikk i tillegg opptak av reprisen som blei sendt på nevnte kanal samt reprisen sendt på NRK2. 3-for-1 altså. Dette er uholdbart.

Som det kan sees av bildet under står programmet ‘På tro og Are‘ oppført som Ukjent. Dette skjer svært ofte. Programmer merket Ukjent blir som regel også tatt opp, men det kan gå dagesvis.

Jeg håper Grundig og RiksTV fikser dette så snart som mulig. Slik det er nå kan jeg på ingen måte anbefale noen å kjøpe Grundig DTR 8860 VOD for RiksTV. Og nei, det er ikke bare jeg som sliter. Ta en titt på AVForum.no, så skjønner du hva jeg mener.

Jeg har rapportert feilene jeg har oppdaget til RiksTV/Grundig og synes de burde ha fått til noe på de fem månedene som har gått siden de slapp denne svært så buggete programvare-oppdateringen.

Foto: Frank Eivind Rundholt – Creative Commons by-nc-sa

16 thoughts on “Bare klabb og babb med Grundig DTR 8860 VOD

 • Pingback: Anonymous

 • 08/11/2010 at 18:18
  Permalink

  Når jeg kjøpte RiksTV for ca et år siden, stod det skrevet på RiksTV sine nettsider at DTR 8860 VOD hadde funksjoner som serie opptak og muligheten til å spille inn to programmer på samme tid. Noe den IKKE hadde. Etter at jeg gjorde RiksTV oppmerksom på denne feil opplysningen, la de til to små stjerner ved disse punktene i beskrivelsenog skrev med liten skrift i bunnen at dette er funksjoner som "kommer". Føler meg kraftig lurt av RiksTV da det var nettopp pga disse funksjonene jeg valgte RiksTV. Ellers vil jeg si at RiksTV suger noe helt for jævlig på alle punkter og gleder meg til å bli kvitt jævelskapet! ;)

  Reply
 • 09/11/2010 at 12:06
  Permalink

  Møkka boks..Syns vi alle skal gå til forbrukerrådet..tv hjelper deg..:0)føler jeg har kastet bort 2000kr på bare tulll….MEEEGET LEI nå..

  Reply
 • 12/11/2010 at 22:12
  Permalink

  Interessant. Bor i Trøndelag og har ventet på serieopptak lenge. Søkte litt på nett nå og hadde tenkt til å sende Grundig et spørsmål – men det er altså kommet i sør.

  Reply
 • 03/12/2010 at 11:34
  Permalink

  Min mor kjøpte en 8860 for 2 år siden. Første året fungerte den greit. Så fikk den blackout, og da den våknet til liv fungerte den en uke før den fikk ny blackout. Da var harddisken tilsynelatende tom for opptak, og rapporterte 100% ledig plass. For å kanskje få berget opptakene tok jeg ut harddisken og satte inn en maken Western Digital 500AVVS-disk. Formatering etc. gikk greit, og disken var i bruk et halvt år før enheten blacka ut. Og, pussig nok, disken rapporteres med 100% ledig plass! Dvs. klar til opptak, som om ingenting har skjedd! Noen som har opplevd det samme? Begge gangene var det maaange opptak på disken, dvs. 40-80% fyllingsgrad. Fjernsletting? Ikke vet jeg… Uansett veldig skuffende. Veldig.

  Reply
  • 03/12/2010 at 17:40
   Permalink

   Det virka jo litt rart. Kan se ut som at det må ha vært noe alvorlig feil med den boksen. Den skal jo ikke plutselig ha 100% ledig plass.

   Det eneste som fjernslettes er filmene på VOD-tjenesten som har en begrenset "levetid".

   Reply
 • 06/12/2010 at 23:47
  Permalink

  Kjøpte en 8860 for 2 år siden. Har fungert greit til nå sist fredag (3 desember) En software oppdaering var kommet inn. Nå går boksen i "Test" hvert 10 min. Programmet stopper, henger. Alt går utrolig tregt. Lyden er vekk. Garantien på 2 år skal vistnok ikke gjelde.. 10 dager over. Dette holder ikke…. Detter er Grundig stt fulle ansvar… Ser nå etter en annen løsning.

  Reply
  • 06/12/2010 at 23:59
   Permalink

   Høres utrolig kjedelig ut. Sånn skal det jo ikke være.

   Om garantitiden er over, så gjelder det vel faktisk 5 års reklamasjonsrett på dette produktet. Oppdateringa er jo RiksTV/Grundig som pusher på deg. Du får den jo om du vil eller ikke. Dermed er det produsenten som har 'ødelagt' boksen din. Verdt å høre hva de vil gjøre med det.

   Reply
  • 09/12/2010 at 19:43
   Permalink

   Vi opplever det samme, men uten at software er oppdatert(har den fra mai 2010). Begynte for noen dager siden med at bildet plutselig frøs når vi så opptak. I tillegg problemer med svart skjerm når vi går tilbake til live tv. Måtte av og på med strømmen for å få bilde igjen. Idag slo vi av strømmen og da vi slo på igjen så var harddisken tom og heller ikke mulig å gjøre opptak. Så da er den ødelagt kanskje?

   Reply
   • 09/12/2010 at 20:33
    Permalink

    Det hørte ikke så veldig lovende ut, nei. Kan virke som at den har tatt kvelden.

    Reply
 • 26/12/2010 at 08:29
  Permalink

  Har hatt problemer med tuneren selv og spesielt etter den nye oppdateringa. ble så lei og prøvde til
  slutt og sette alt tilbake til fabrikk innstillinger…. WOW alt har blitt suverent… PRØV SELV. Har bare
  hatt det topp i 2 dager men håper det varer…:-)

  Reply
  • 26/12/2010 at 21:45
   Permalink

   Hadde det bare virket for meg. Etter oppdateringa formaterte jeg harddisken og stilte tilbake til fabrikkinnstillingene. Hadde ingen virkning for meg, dessverre.

   Reply
 • 08/01/2011 at 11:36
  Permalink

  Det varte dessværre bare noen dager, beklager. kanalskift har blitt noe bedre.
  Grundig kan ikke ha prøvd ut dette produktet i det hele tatt. Det viser
  at de er totalt uten respekt for sine kunder.

  Reply
  • 08/01/2011 at 12:57
   Permalink

   Det kan i alle fall ikke vært noen Grundig test de har gjort. Oppdateringen som kom i desember (har skrevet om den i et innlegg her) inneholder de samme feilene som vi i Oslo fikk med beta-versjonen i mai og som beskrevet over.

   Det som irriterer veldig er at mange med meg har sendt epost til RiksTV/Grundig om disse feilene, og når da en oppdatering kommer, så er ingen av dem rettet.

   Reply
 • Pingback: Test av Grundig DTR 8860 VOD | Frank Eivinds verden

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: