Japan rammet av jordskjelv og tsunami

Det er grusomme og sterke bilder vi har sett på TV fra Japan i løpet av dagen. Klokken 14.46 lokal tid (06.45 norsk tid) rammes Japan av et jordskjelv som måler 8.8 på richter skala. Dette er det kraftigste jordskjelvet som noen gang er registrert i Japan, og et av de kraftigste skjelvene som er registrert globalt. Episentere lå i havet 380 km nordøst for Tokyo.

Japanske bygninger er godt rustet for jordskjelv, men det var tsunamien som fulgte etter jordskjelvet som har stått for skadene. Bølger på opp mot 10 meter har feid innover land og tatt med seg det som har stått i dens vei.

I kveld blei det kjent at det skal slippes ut radioaktiv damp fra et kjernekraftverk i Fukushima. Dette for å unngå en enda større katastrofe.

Til nå er 1000 mennesker bekreftet omkommet, men dette tallet kommer til å stige i løpet av de nærmeste timene og dagene.

Jeg fant noen bilder på boston.com som godt beskriver situasjonen i Japan. Det er allerede oppe en Wikipedia-side om katastrofen. Og ellers er det jo bare å følge NRK, TV2 og de store nettavisenen for siste nytt.

I kveld går mine tanker til Japan og alle dem som er rammet av jordskjelvet og tsunamien.

Kilde: NRK.no, TV2.no

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: