Raskt internett med VDSL

Jeg har hatt ADSL-linje i mange år og synes at hastigheten jeg har hatt der egentlig har vært grei nok. I alle fall nedhastigheten, men jeg har stadig ønsket at det gikk raskere å laste opp ting. Derfor oppgraderte jeg til VDSL. Powertech er min nettleverandør.

Det første bildet under, viser min gamle ADSL målt til 15,5 Mb/s ned og 1,1Mb/s opp. Etter at jeg gikk over til VDSL er nå nedlastingshastigheten hele 48Mb/s og opphastigheten er 10,3Mb/s. Dette er i alle fall de teoretiske hastighetene og kan variere noe. Men det er i dette område mine hastigheter nå ligger.

Du kan selv teste din hastighet på Speedtest.net.

Jeg har gjort et par tester med virkelig opp- og nedlasting. Jeg gikk inn på bigbuckbunny.org for å laste ned Big Buck Bunny med bittorrent. Fila er 888 MB og tok bare fire minutter å laste ned. Det er i snitt 3,7 MB i sekundet eller 29,6 Mb/s. Jeg målte helt opp i ca. 5 MB/s noe som er hele 42 Mb/s.

En tilsvarende test gjor jeg for opplastingshastigheten. Hadde en videofil på 473 MB som jeg lastet opp på YouTube. Hastigheten opp lå på stabile 12 Mb/s (1,5 MB/s) og brukte ca. 5 min 30 sek på å laste opp.

Det er først og fremst ved opp- og nedlasting av filer man drar nytte av VDSL. Jeg har både PS3 og Xbox 360 og nedlasting av demoer og andre ting her går mye raskere nå enn tidligere. Jeg laster en del video opp på YouTube og liker at ting tar rundt fem minutter nå mot en halvtime tre kvarter tidligere.

Jeg er svært godt fornøyd med VDSL.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: