Fysikk på roterommet

I min barndomsverden var det noe som het skolefjernsyn. Når var man syk og ikke kunne gå på skolen, kunne man som regel se et par timer med skolefjernsyn på formiddagen. Og man kunne lære ting selv om man ikke var på skolen.

Nå husker ikke jeg om Fysikk på roterommet (av og til feilaktig omtalt som Fysikk på roteloftet) gikk på formiddagen, men det overrasker meg ikke om det gjorde det. Uansett, dette var et svært morsomt, underholdende og lærerrikt program.

Det var Helmut Ormestad og Otto Øgrim som hadde dette programmet. To svært engasjerte fyrer. De holdt det gående på NRK i over 40 år. Først på radio fra slutten av 40-tallet og der etter på TV fra 1960 til 1993, riktig nok med noen opphold.

De gjorde fysikk enkelt og forståelig, og satte det inn i en dagligdags sammenheng.

Heldigvis har har NRK lagt ut gjennsyn med Fysikk på roterommet på sitt nett-TV og som enkeltklipp på nrk.no/skole.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: