Hurtigruten: Florø – Måløy på ett minutt

Det er hyggelig at NRK legger ut frontkameraet på HurtigrutenNordnorge‘ for nedlasting, se nrk.no/hurtigruten under Nedlasting. Videoene er lagt ut med Creative Commons CC BY-SA 3.0-lisens. Min video har samme lisens. Se http://nrkbeta.no/hurtigruten.

Jeg lastet ned strekningen Florø – Måløy (direktelink for torrent-nedlasting, 5.8GB). Denne turen tar ca. 2 timer. Jeg har lagt en hurtigversjon som bare tar ett minutt å se.

Jeg har også lagt ut min video for torrent-nedlasting, ca. 180MB.

12 thoughts on “Hurtigruten: Florø – Måløy på ett minutt

 • Pingback: Hurtigruten: Look what I did

 • 21/06/2011 at 21:26
  Permalink

  Hvordan laget du den? Bruker du fortsatt EditStudio? Er det bare å hente den inn der og velge full fart?

  Reply
  • 21/06/2011 at 21:51
   Permalink

   Denne gangen brukte jeg TMPGEnc Video Mastering Works 5. Den lar deg spille av i 10 x hastighet. Kjørte videofila igjennom to ganger.

   Programmet er forøvrig et veldig godt konverteringsprogram og lar deg også kunne redigere (enkelt) video.

   Reply
   • 21/06/2011 at 23:04
    Permalink

    Takk!
    Jeg har det selv.
    Mvh Kaare

    Reply
   • 21/06/2011 at 23:05
    Permalink

    Unnskyld, sa feil. Det er TMPGEnc Authoring Works jeg har.

    Reply
 • 22/06/2011 at 15:14
  Permalink

  Hei igjen!
  Håper du ikke har noe imot å svare på et par spørsmål.

  Når du kjører NRK-videoen (mp4) to ganger gjennom TMPGEnc for å øke hastigheten mer enn 100 ganger, lagrer du da den første fartsøkningen som en ny, midlertidig mp4-fil (før du henter den inn igjen i TMPGEng og øker hastigheten ytterligere)? Eller bruker du et annet format enn mp4 på den midlertidige filen, f.eks. DV-AVI som komprimeres mindre og gir mindre kvalitetstap?

  Et spørsmål om TMPGEnc Video Mastering Works: Har det ‘multi camera’ slik EditStudio har? (En ypperlig funksjon i EditStudio.)

  Mvh Kaare

  Reply
  • 22/06/2011 at 17:45
   Permalink

   Jeg lagret den første fartsøkningen som en midlertidig mp4-fil med dobbelt bitrate i forhold til sluttproduktet som jeg la ut på YouTube. Den midlertidige fila blei koded med 40 mbit/s, mens videoen (1080p) jeg har lagt på YouTube er på 20 mbit/s. Det kan bli store filer av dette ved lengre videoer, men jeg har grei opplastingshastighet, så det går ikke allverden med tid.

   TMPGEnc Video Mastering Works har ikke multi-cam. Det er et encoder program med enkle redigeringsmuligheter.

   Håper det var greie svar.

   Reply
   • 22/06/2011 at 18:00
    Permalink

    Jepp! Takk!
    Tror jeg skal kjøpe Video Mastering Works. Har lekt litt med trial-versjonen nå. Er veldig fornøyd med Authoring Works som jeg har brukt mye til å lage DVD-er med.

    Reply
   • 23/06/2011 at 13:50
    Permalink

    Jeg må spørre om en ting til. Hvis du heller vil svare pr mail, så gjør gjerne det (du har jo adressen min). Jeg kan også ringe deg, hvis du vil, for det er sikkert lettere å forklare og svare når vi begge sitter med TMPGEnc Video Mastering Works (TVMW) foran oss på skjermen. Send meg i så fall en mail med telefonnummeret ditt, og si når det passer å ringe!
    Problemet er at jeg ikke får lagt lyd på mp4-filen i TVMW. Jeg har laget en midlertidig mp4-fil med den første hastighetsøkningen, og uten lyd. Den åpner jeg i TVMW, og velger en WAV-fil som lydkilde (en WAV-fil jeg har laget, med samme lengde som den endelige mp4-filen skal ha). Men lyden kommer ikke med på den ferdige filen, og høres heller ikke i preview før export. Veldig frustrerende, og jeg har finkjemmet hjelpeprogrammet og også vært innom brukerforum uten å finne noen løsning.
    Det ville også ha vært fint å høre nærmere med deg hvilke innstillinger du gjør på mp4-profilen før du eksporterer filmen.
    I det hele tatt: Det hadde vært fint å kunne snakke med deg i telefonen, hvis du har tid og anledning.
    Mvh Kaare

    Reply
    • 24/06/2011 at 00:15
     Permalink

     Når du starter et nytt prosjekt, velg ‘Time Line Mode’. Legg til det første klippet som har hastighetsøkning. Deretter lager du et nytt lag (layer, det første ikonet som har en skråpil opp mot høyre og et +). Her legger du wav-filen. Da skal det virke.

     Når det gjelder innstillingene jeg bruker, kan du laste ned denne export-fila og legge den i mappen TMPGEnc\TMPGEnc Video Mastering Works 5\Template\Export som finnes i Mine Dokumenter.

     Reply
     • 27/06/2011 at 13:39
      Permalink

      Takk igjen!

 • Pingback: Hurtigruten: Look what I did | TEKNOLOGI | %tag%

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: