Anmeldelse: Super 8 (2011)


Foto: IGN.com

Det er sommer i den lille (fiktive) byen Lillian, Ohio. Året er 1979, og en vennegjeng er i gang med å spille inn en zombi-film.

På det som kan se ut som et nedlagt stopp ved jernbanen, skal de spille inn en avskjedscene. Tilfeldigvis kommer det et tog mens de spiller inn, noe som gir økt ‘production value‘ som de kaller det.

Toget sporer av. Men det viser seg å ikke være en helt vanlig avsporing. For det militære dukker opp og sperrer av området. Vennegjengen prøver å finne ut hvorfor.

Jeg er stor fan av J.J. Abrams og liker filmene og TV-serien han har skapt. I Super 8 står han både for manus og regi, og har produsert filmen sammen med Steven Spielberg.

Super 8 er en god film. I motsetning til en del andre filmer i samme sjanger, har denne filmen en litt dybere historie som klarer å holde seg gjennom hele filmen uten å smuldre opp. Det er mange filmer som lesser på med action og slikt for å lage drive, ikke nødvendigvis noe negativt det, men i Super 8 er det faktisk historien som driver filmen framover.

Filmen tar perspektivet til de unge filmskaperne. Godt skuespill. Det er artig å se dem snakke sammen rundt bordet, veldig tenårsaktig, virker veldig ekte og tar meg faktisk tilbake til tiden da jeg var på samme alder som dem.

Super 8 er faktisk en alien-film, men det tar en god stund før vi får se noe til det, selv om det hintes litt her og der. Hvis jeg skulle pirke på noe i filmen, så skulle jeg gjerne ha sett litt mindre til den utenomjordiske skapningen. Jeg tror det ville gjort filmen litt mer mystisk og spennende. Ikke misforstå, dette er en god film.

Super 8 er en god historiedervet film og du kommer garantert til å få et par flotte timer på kino.

Utgitt: 2011. Nasjonalitet: USA. Sjanger: sci-fi, thriller. Regi: J. J. Abrams. Produsent: J. J. Abrams, Bryan Burk, Steven Spielberg. Manus: J. J. Abrams. Skuespillere: Joel Courtney, Kyle Chandler, Elle Fanning, Riley Griffiths, Ryan Lee, Gabriel Basso, Zach Mills, Joel McKinnon Miller, Jessica Tuck, Ron Eldard. Studio: Bad Robot Productions,Amblin Entertainment. Distributør: Paramount Pictures.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: