Anmeldelse: Løvenes konge 3D (1994-2011)

Det begynner å bli en del år siden Løvenes konge kom ut, nærmere bestemt i 1994. Disney har nå konvertert filmen til 3D og den har bare hatt én eksklusiv visning i Norge, på Colosseum kino i Oslo søndag 11. september.

Oppdatering: Løvenes Konge 3D kommer på kino i januar 2012. (Kilde: Release.no)

Konvertert til 3D

Løvenes konge er originalt en 2D animasjonsfilm. Derfor kreves det ganske mye jobb å få konvertert den til 3D, bilderute for bilderute.

Det må bestemmes hva som skal dyttes inn i bildet og hva som skal poppe ut fra kinolerretet. En møysommelig prosess som tok ca. fire måneder. Du kan lese litt mer om konverteringsprosessen på collider.com.

Som med de fleste filmer som originalt er lagd i 2D og konvertert til 3D senere, er det ikke alle scener som fungerer like bra i 3D.

Mange scener i Løvenes konge er med store åpne sletter som i utgangpunktet fungerer svært dårlig i 3D, om filmen er lagd i 3D eller konvertert på et senere tidspunkt. Det som fungerer best og som det også er mye av i denne filmen, er nærbilder og gjerne i skog hvor du har mye som kan være med på å skape dybde i bildet.

Alt i alt var dette en helt grei 3D-film. Det var uansett veldig flott å se filmen på et stort lerret. Løvenes Konge har holdt seg godt.

Også for voksne

Det er interessant å se en barnefilm på kino. Når de voksne ler på helt andre steder enn barna, ja da har filmskaperne gjort jobben sin.

Colosseum var helt full og svært mange av dem var barn. Og det så ut til at mange av foreldre selv var barn den kan Løvenes konge kom ut i 1994.

For de som ikke fikk med seg Løvenes konge i 3D på kino, så kommer filmen på Blu-ray 3D i løpet av høsten 2011. Og den vanlige 2D-versjonen kommer 14. september. Jeg kommer med anmeldelse av den på et senere tidspunkt.

Utgitt: 1994 (2D), 2011 (3D). Land: USA. Regi: Roger Allers, Rob Minkoff. Produsent: Don Hahn. Manus: Irene Mecchi, Jonathan Roberts, Linda Woolverton. Norske stemmer: Eirik Espolin Johnson, Håvard Bakke, Oddbjørn Tennfjord, Even Stormoen, Åsleik Engmark, Yngvar Numme, Calvin Stiggers, Anne Aartun, Pernille Sommerfeldt Øyen, Anders Hatlo, Mari Maurstad, Per Christian Ellefsen, Frode Winther Nylehn, Kari Ann Grønsund, Unn Vibeke Hol. Studio: Walt Disney Feature Animation. Distributør: Walt Disney Pictures.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: