Å være turist i egen by

Det som er nærmest, er oftest vanskeligst å komme til. Når man drar på ferie til steder i Norge eller utlandet, har man gjerne et mål på hva man vil få med seg. Du besøker museer og andre severdigheter.

Finnes det severdigheter der du bor? Selvfølgelig gjør det (nok) det. Men det blir ofte et ekstra tiltak å komme seg dit. Ikke uvanlig å tenke at “Det kan jeg gjøre en annen dag“.

Derfor er det så bra at Oslo komunne og VisitOslo pusher oss som bor i Oslo litt. For sjette året på rad arrangerte de Turist i egen by. Med gratis Oslo Pass kan denne dagen, som var søndag 22. april i år, reise rundt med buss, trikk og t-bane fra det ene museet til det andre.

Zoologisk museum

Jeg fikk en litt sånn tilbake-til-barneskolen-følelse, da jeg var inne på zoologisk museum. Utstoppede fugler og dyr i mange varianter. Kanskje ikke så veldig spennende for meg, men for små barn (barnehage og skole) vil nok dette stedet være et lite elderado.

Geologisk museum

Dette er i alle fall stedet for deg som er steingal. Veldig mye spennende å se. Krystaller, kvarts, gull, granitt og alt annet innen stein og mineraler. I tillegg er det også utstilt en del dinosaur skjeletter. Her kan du bruke svært mye tid.

Munch-museet

Jeg må innrømme at jeg kan svært lite om Munch. Det er først og fremst Skrik, Madonna og Syk pike jeg tenker på når jeg hører Munch, men han er jo så mye mer enn det. Det er for tiden tre utstillinger: Livsfrisen, Fornemmelser for snø og Ikke tegning – ikke trykk: Edvard Munchs frottasjer.

Kon-Tiki museet

Kon-Tiki-ferden er en fascinerende historie, og dette er museet er vel verd en titt.

Frammuseet

Fram er en rimelig stor skute, men jeg er glad jeg ikke var med Nansen på hans ferd. Merket at båten gynget, da jeg var under dekk. Ikke spesielt bra, siden båten sto stille. Det er veldig mye å se på.

2 thoughts on “Å være turist i egen by

 • 29/04/2012 at 09:13
  Permalink

  Oj så mye du rakk på en dag! Imponerende. Kontiki er jo relevant i disse dager. Regner med det kommer en filmanmeldelse om den etter hvert. :)

  Reply
  • 29/04/2012 at 10:44
   Permalink

   Jeg fikk med med de fem museene jeg hadde som mål å se, så var godt fornøyd med dagen.

   Gleder meg til Kon-Tiki-filmen, og du skal ikke se bort i fra at de kommer en anmeldlese av den.

   Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: