Fotball-EM 2012: Kamper fredag 8. juni

Fredag 8. juni åpnet fotball-EM for herrer i Polen og Ukraina. Åpningskampen var Polen – Hellas.

Polen – Hellas (gruppe A). Det var Polen som startet ganske friskt, og etter 17 minutter lykkes det for Lewandowski å score for Polen. Det er mer eller mindre et lag på banen i første omgang. Hellas har vi ikke sett så mye til. Papastathopoulos (Hellas) får sitt andre gulekort i det 43. spilleminutt og blir dermed utvist. Pause: Polen – Hellas 1 – 0. Fem minutter inn i andre omgang er det Hellas som lager mål ved Salpingidis. I det 68. minutt feller den polske keperen Szczesny den greske spilleren Salpingidis og  får dermed direkte rødkort. Det påfølgende straffesparket, tatt av Karagounis (Hellas), reddes av Sandomierski som nettopp kom inn for Szczesny. Kampen fortsetter med 10 mann på hvert lag. Hellas scorer i det 74. minutt, men er avblåst for offside. Hellas var betraktelig bedre i andre omgang. Sluttresultat: Polen – Hellas 1 – 1. [TV 2 HD]

Russland – Tsjekkia (gruppe A). Det er Tsjekkia som starter best, men også Russland er angrepsvillige. Det resulterer i russisk mål etter 14 minutter ved Dzagoev. Ny russisk sjanse etter 19 minutter. Russland fortsetter å kjøre på og etter 23 minutter der det Shirokov som scorer 2 – 0 målet. Tsjekkia presser en del ved 30 minutter, men det er igjen Russland som fører mot slutten av omgangen. Pause: Russland – Tsjekkia 2 – 0. Etter 51 minutter går Tsjekkia opp til 2 – 1 ved Pilar. Russland har en del gode angrep, men avslutningene er for dårlige. Gebre Selassie (Tsjekkia) tar en hel volley utenfor Russlands mål. Det er Russland som fører og i det 79. minutt lager Dzagoev 3 – 1 målet. Og tre minutter senere, 82. minutt, er det Pavlyuchenko sin tur til å score for Russland, 4 – 1. Sluttresultat: Russland – Tsjekkia 4 – 1. [Canal9]

Skjermbilde: TV 2 HD