Fotball-EM 2012: Kvartfinale lørdag 23. juni

Kvartfinale nummer tre blei spilt Sankthansaften, lørdag 23. juni.

Spania – Frankrike. Spania som har ballen mest i åpningsminuttene. Det er ikke mange gangene Frankrike får komme opp til Spanias 16-meter i løpet av de 15 første minuttene. Spania går til 1 – 0 etter 18 minutter ved Alonso. Spania fortsetter presset sitt. De får kampens første corner etter 29 minutter. Frankrike kommer til en god avslutning etter 31 minutter. Pause: Spania – Frankrike 1 – 0. Virker som at Frankrike er litt mer angrepsvillige etter pausen. God fransk avslutning etter 60 minutter. Det er fremdeles Spania som har mest ballbesittelse, men Frankrike spiller bedre nå enn i første omgang. Straffespark til Spania etter 89 minutter og Alonso setter inn 2 – 0 målet. Sluttresultat: Spania – Frankrike 2 – 0 [TV 2]