Fotball-EM 2012: Semifinale onsdag 27. juni

Den første semifinalen spilles i kveld onsdag 27. juni.

Portugal – Spania. Portugal åpnet best, men Spania har tatt over spillet etter 10 minutter. Portugal presser veldig ved 27 minutter. Ronaldo skyter rett på utsiden av Spanias mål i det 31. minutt. Pause: Portugal – Spania 0 – 0. En del gulekort blir delt ut rundt 60 minutters spilling. Spania som har dominert andre omgang. God sjanse til Portugal ved 90 minutter. Resultat full tid: Portugal – Spania 0 – 0. Spania går rett i angep. Det er Spania som fører omgangen. Kampens største sjanse kommer ett 103 minutter til Spania. Pause 1. x-tra omgang: Portugal – Spania 0 – 0. Spania med flere avslutninger. Resultat etter 2- x-tra omgang: Portugal – Spania 0 – 0. Straffespark:  1. Alonso (Spa) 0 – 0. 2. Mountinho (Por)  – 0. 3. Iniesta (Spa) 0 – 1. 4.  Pepe (Por) 1 – 1. 5. Pique (Spa) 1 – 2. 6. Nani (Por) 2 – 2. 7. Ramos (Spa) 2 – 3. 8. Alves (Por) 2 – 3. 9. Fabrigas (Spa) 2- 4. Sluttresultat etter ekstra omganger og straffespark: Portugal – Spania 2 – 4 .[NRK1]

Spania møter Tyskland eller Italia i finalen søndag 1. juli.