Fotball-VM 2014: Fredag 13. juni

Fredag 13. juni er det klart for dag 2 av fotball-VM i Brasil. Her er dagens kamper:

Mexico – Kamerun (gruppe A). Det er Mexico som får den første store sjansjen etter 7′. De fortsetter og setter ballen i mål etter 10′, men annuleres etter en kanskje noe hårfin offside, som kan diskuteres. Kamerun jobbe seg stadig, sakte men sikkert inn i kampen. Kjempe ssjanse til Kamerun etter 20′. Corner til Mexico etter 28′ som går i mål, men blir igjen avblåst – trolig – for offside. Det ser ikke slik ut på reprisen. Nok en god sjanse til Mexico i sluttminuttene av 1. omgang. Pause: Mexico – Kamerun 0 – 0. Moreno (Mexico) får gultkort etter 57′. Mexico scorer endelig etter 60 minutter ved Peralta. Nounkeu (Kamerun) får gultkort 77′. God sjanse for Kamerun i sluttminuttene. Sluttresultat: Mexico – Kamerun 1 – 0

Spania – Nederland (gruppe B). Selv om Nederland har en god sjanse i åpningsminutteten er det Spania som dominerer 1. omgang. de Guzman (Nederland) gultkort etter 25′. Spania får straffe etter 27′ som Alonso setter i mål. de Vrji (Nederland) gultkort etter 41′. I siste spilleminutt har Nederland et flott angrep van Persie stupnikker ballen i mål. Pause: Spania – Nederland 1 – 1. 2. omgang er Nederland sin. Det går ikke lang tid før det første målet kommet som Robben scorer etter 53′. 10 minutter senere er det de Vrji (64′) som setter inn det tredje målet for Nederland. Gult kort til Casillas (Spania) etter 64′ og van Persie (Nederland) 66′. Så er det van Pierse sin tur til å lage mål for Nederland etter 72′ og i det 80. minutt er det Robben som nok en gang scorer. Sluttresulatat: Spania – Nederland 1 – 5.

Chile – Australia (gruppe B). Sluttresultat: Chile – Australia 3 – 1.