Fotball-VM 2014: Kvartfinaler lørdag 5. juli

Lørdag 5. juli spilles de to siste kvartfinalene:

Argentina – Belgia. Lagene har startet gjevnt i åpningminuttene. Argentina scorer etter 8 minutter ved Higuain. Fremdeles forholdsvis gjevnt. Argentina med frispark etter 40 minutter rett uten for 16- meteren til Belgia. Skuddet går rett over tverrlegger. God heading av Belgia til side for mål etter 42′. Pause: Argentina – Belgia 1 – 0. Hazard (Belgia) gult kort etter 53′. Kjempe sjanse til Argentina etter 54 minutter. Gult kort til Alderweireld (Belgia) etter 68 minutter og Perez (Argentina) etter 75′. Selv om begge lagen har kommet til noen avslutninger, synes jeg det har vært en litt kjedelig kamp. Ikke så alt for høyt tempo. God sjanse til Argentina  4 minutter på overtid når Messi er alene mot den belgiske keeperen. Sluttresultat: Argentina – Belgia 1 – 0.

Nederland – Costa Rica. Forholdsvis rolig start på kampen. Stor sjanse til Nederland etter 22 minuter, og er første virkelige avsluttningen mot mål. Sjanse til Nederland igjen etter 29′. Mulighet for Costa Rica etter 34′. Diaz (Costa Rica) gult kort etter 38′. Pause: Nederland – Costa Rica 0 – 0. Nederland mest med ballen. Umana (Costa Rica) gult etter 52′. Nederland presser, men Costa Rica klarer å følge med. Martins (Nederland) gult etter 64′. Sjanse til Costa Rica etter 65′.  Gonzalez (Costa Rica) gult kort etter 82′, frispark utenfor 16-meteren som Nederland sett i stolpen. Sjanse til Nederland etter 88′. Nederland med en utrolig sjanse to minutter på overtid. Nesten rart at ballen ikke gikk i mål. Resultat full tid: Nederland – Costa Rica 0 – 0. Nederland holder presset, men Costa Rica klarer å stå i mot. Pause eeo: Nederland – Costa Rica 0 – 0. Acosta (Costa Rica) gult kort etter 107′. Huntelaar (Nederland) gult kort etter 111′. Costa Rica er med og presser. Fantastisk angrep av Costa Rica etter 117. Nederland skyter i tverrleggeren til Costa Rica etter 119′. Høyt tempo og spennende ekstra omganger. Resultat etter fulltid eeo: Nederland – Costa Rica 0 – 0. Resultat etter straffesparkkonkurranse: Nederland – Costa Rica 4 – 3.

Nederland – Argentina spiller semifinale onsdag 9. juli.