Fotball-VM 2014: Finale søndag 13. juli

Finalen i fotball-VM blei spilt søndag 13. juli mellom Tyskland – Argentina.

Tyskland – Argentina. Tyskland starter godt. Begge lag er ivrige på å gå i angrep. Kjempe sjanse til Argentina etter 21 minutter. Schweinsteiger (Tyskland) får gult kort etter 29 minutter. Higuaín setter ballen i mål for Argentina etter 30 minutter, men avblåses korrekt for offside. Höwedes (Tyskland) gult etter 33′. Nok en god argentisk sjanse etter 40′. Grei tysk avslutning etter 43′. Tyskland med hjørnespark to minutter på overtid som nikkes rett i stolpen. Pause: Tyskland – Argentina 0 – 0. Godt angrep avslutning til Argentina etter 47′. Higuaín (Argentina) blir løpt ned av Tysklands keeper etter 57 minutter. Merkelig nok er det Tyskland som får frisparket. Mascherano (Argentina) gult etter 64′ og Agüero får gult minuttet senere. Mye klabb og babb innenfor Argentinas 16-meter etter 80′. Ordinærtid: Tyskland – Argentina 0 – 0. Kjempe sjanse til Tyskland i første minutt av ekstra omgangen. Veldig god sjanse til Argentina etter 97′. Pause eeo: Tyskland – Argentina 0 – 0. Spillerne begynner å bli slitne, en del småskader. Tyskland scorer etter 113 minutter ved Götze. God sjanse til Argentina etter 117′. Slutt eeo: Tyskland – Argentina 1 – 0.

Tyskland blir verdensmester i fotball etter 1 – 0 seier over Argentina, samme resultat som i finalen i Italia 1990.

Min søster og jeg har lagd en liten video hvor vi spiller Italia ’90 på Sega Master System for å finne ut hvem som finner finalen i fotball-VM.