IFPI mener Telenor må stoppe The Pirate Bay
IFPI som organiserer 1.400 plateselskaper over hele verden mener at Telenor må blokkere The Pirate Bay fra sine brukere.
Digi.no skriver:
Ifpi sier de taper milliarder i omsetning hvert år på ulovlig fildeling og de hevder å bruke 750 millioner kroner i året på anipiratvirksomhet og lobbyvirksomhet.
I et intervju med Dagens Næringsliv sier John Kennedy (dirketør og styreformann i IFPI):
Våre henvendelser til internettilbyderne er en viktig del av vår strategi. Ser du på rettsprosessen mot The Pirate Bay i Sverige, så har den tatt lang tid. De tiltalte har sagt at de vil flytte datamaskinene til et annet land dersom de blir dømt. Enhver seier i denne striden må være en praktisk seier, og dersom vi får nettleverandørene til å blokkere The Pirate Bay, begrenser det tilgangen, og gjør det vanskeligere å laste ned musikk ulovlig.
Digi.no skriver i en anne artikkel:
Kravet fra Ifpi ble fremsatt Simonsen Advokatfirma på vegne av Ifpi, Norsk Videogramforening og Norske Filmbyråers Forening i et brev datert fredag i forrige uke.
– Telenor mener at internettleverandører ikke har medvirkningsansvar for handlinger kundene utfører på Internett. Vi følger gjeldende lover og regler, og kan ikke se at det er juridisk grunnlag for at en internettleverandør skal ivareta digitale rettighetshaveres interesser og stenge ute enkeltnettsteder, sier Ragnar Kårhus, leder for Telenor Norge.
Telenor avviser kravet om å stenge The Pirate Bay ute fra sine kunder og sier i sin pressemelding:
Telenor avviser kravet Simonsen Advokatfirma DA har fremsatt på vegne av IFPI (International Federation of the Phonographic Industry), Norsk Videogramforening og Norske Filmbyråers Forening, om å stenge internettilgangen til det svenske nettstedet The Pirate Bay. Dette meddelte selskapet fredag i et brev til advokatfirmaet.
Prosjektleder i IKT-Norge, Torgeir Waterhouse er glad for at Telenor er prinsippfaste:
Dette er en meget viktig sak som handler om hvilke rolle de forskjellige aktørene har i samfunnet. Internettleverandører leverer tilgang til Internett, mens det må være politi og rettsvesen som skal håndtere påstander om lovbrudd.
Jeg føler meg helt trygg på at ingen i Norge ønsker at internettleverandører skal opptre som redaktører, overvåkere og sensurorgan på Internett.
Internettleverandører skal ikke ha en rolle som håndtlanger for interessegrupper som ønsker å diktere hvilke tjenester som er tilgjengelig på nettet, eller hvordan internettbrukerne benytter seg av eller hvem de kommuniserer med på internett.
Jeg er også veldig glad for at Telenor avviser kravet om å stenge tilgangen til The Pirate Bay. Det blir spennende å følge denne saken og se om den havner i norsk rett. Saken mot de fire i The Pirate Bay er nå inne i sluttrunden og jeg er svært spent på hva utfallet vil bli der.