Holmenkollen Diamanten solgt for ca. 269 000 kroner

Toppen av Holmenkollen, “Diamanten”, blei for ikke lenge siden lagt ut for salg på eBay. Denne auksjonen er nå over, og sluttbudet endte på US$37 300. Det er rundt 269 000 kroner. Så gratulere til den lykkelige eieren.

[OPPDATERING] I følge VG Nett er det Tommy Sharif som fikk det høyeste budet og han hadde dette å si til VG:

Holmenkollen er et unikt kulturminne, og det ville vært en skandale om den hadde blitt solgt ut av landet. Derfor fant jeg ut at jeg måtte ta ansvar.

[OPPDATERING 8. des] Tommy Sharif overrakte i dag Diamanten til kulturminister Trond Giske som igjen ga den videre til Skimuseet. Der vil den være tilgjengelig for alle og det blir ikke så langt å flytte den heller siden Skimuseet og Holmenkollen ligger vegg i vegg.

Dette sa Trond Giske til VG:

Jeg synes det var en strålende gave, men har ikke akkurat plass til den her i departementet. Vi gir den derfor videre for å sørge for at folk kan få glede av den, og den oppgaven tok Skimuseet på seg. Nå får det norske folk en attraksjon ekstra når de besøker Holmenkollen.

Jeg har  også forandret prisen jeg oppererte med, 272 000, til den som er blitt brukt i mediene, 269 000.

4 thoughts on “Holmenkollen Diamanten solgt for ca. 269 000 kroner

 • 07/12/2008 at 19:29
  Permalink

  Han bør bruke det som formanns bu på dekksenteret, litt opp i høyden så har’n oversikten over gutta!!!

  Reply
 • 07/12/2008 at 19:33
  Permalink

  Jeg leste 268 000,- er det på grunn av ulike omregningsfaktorer, tror du?

  Og – hva kommer han til å bruke den til?

  Jeg har også blogget om salget..

  Reply
 • 07/12/2008 at 21:08
  Permalink

  Til Carpe50: Forskjellen i pris skyldes omregningskalkulatoren. Rett etter at auksjonen var ferdig ga den ca. 272 000 kr. Og jeg testa nå rett før jeg kommenterer din kommentar og da er den rett over 268 000 kr.

  Reply
 • 08/12/2008 at 23:30
  Permalink

  Verden vil bedras! “Diamanten” er ikke, eller vil aldri bli en nasjonal helligdom. Dette må å være månedens beste PR – stunt utført av en særdeles smart forretningsmann.
  Det finnes tusen ulike nasjonal helligdommer i dette landet som etter all sansynlighet bør reddes lenge før en utrangert hoppbakke. Det er både pinlig og mindre inteligent å bry politikere med denne typen saker når vernverdige bygg står og råtner på rot pga manglende økonomiske ressurser til vedlikehold og ettersyn.

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: