Kort oppsummering av julaften

julaften_02

Julaften var vel en suksess i år også. Som vanlig startet det med Tre nøtter til Askepott og Reisen til Julestjernen på NRK1. Dette er filmer som jeg allltid må få med meg. Når Disney begynner å rulle over skjermen, får jeg bare med meg litt. Det er på denne tiden finstasen taes på og vi drar til kirka.

Etter kirka varmer Mamma maten. Heldigvis går det veldig rask og det er deilig å kunne sette tenne i en god svinesteik som vi alltid har julaften. Det er hverken pinnekjøtt, ribbe eller juletorsk hos oss. Men man blir jo fort mett da. Spenning og forventning metter også.

Vi bruker god og lang tid på middagen. Men når den er ferdig spist og bordet ryddet, er det en liten pust i bakken før vi begynner på pakkene. Og til tross for bare fem personer (mine foreldre, to søstre og meg selv), var det mange pressanger under treet. Store, små, tynne, lette og tunge. Men om pakken ser ut som en ting, betyr det ikke at det er det som er inni.

Når alle gaver er fordelt, er det tid for kildesortering; plast, papir og søppel. Deretter kommer kake, kaffe, frukt og sjokolade på bordet. Og vi spiser enda mer, selv om vi egenltig har vært mette i timesvis. Men sånn blir det jo på en julaften.

Jeg er veldig fornøyd med gavene jeg fikk. Og ikke minst at gavene var relativt lette og passe størrelse. Det gjør det lett å pakke når jula er over og jeg skal reise hjem til meg sjøl. Kofferten var nemlig svært tung og overfylt da jeg dro på juleferie.

julaften_03

julaften_04

julaften_07

julaften_08

julaften_09

julaften_10

julaften_11

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: