NAV fremdeles nattestenkt på nett

nav_forside

For meg er NAV et negativt ladet ord, og jeg prøvde å ha minst mulig kontakt med de da jeg var arbeidsledig for to år siden.

Det tok NAV 1,5 år før de kalte meg inn til første samtale, noe som er skammelig siden de er en offentlig etat som den gang skulle hjelpe meg ut av arbeidsledigheten. Men jeg så positivt på det, så lenge de ikke snakket med meg, kunne de jo ikke stille noen spesielle krav.

Da jeg hadde vært arbeidsledig i rundt 21 måneder, sendte de meg og ca. 15 andre på kurs. Hvorfor det? For å få oss ut av køen som langtidsledige. Og at NAV kontoret jeg tilhørte kunne skilte med 16 færre langtidsledige, ja det tar jeg jo godt ut i statistikken.

Noe som irriterte meg svært med NAV, var at da klokka blei 23.00, kunne man ikke lenger logge seg inn på deres nettsider. Og det var stengt fram til 07.00 om morgenen. Jeg liker å være oppe om kvelden/nettene, og det skulle vel ikke ha noen betydning for NAV når på døgnet jeg søker etter jobb.

Til min store overraskelse leste jeg på Digi.no denne uka at NAV fremeles stenger sine nett-dører klokka 23.00. Her et lite sitat:

Prosjektleder Torgeir Waterhouse i IKT-Norge mener Navs atferd er på fullstendig kollisjonskurs i forhold til vyene om en framtidsrettet teknologi og at det er helt uakseptabelt å stenge tjenesten åtte timer hver dag.

– Når bankene klarer å ha åpningstid 24 timer i døgnet, er det underlig at Nav ikke skal klare det, sier Waterhouse til digi.no.

Det er nettopp teknologien som er redningen for Nav. Brukerne kan sitte hjemme og taste inn opplysninger om seg selv og dermed avlastet saksbehandlerne hos Nav og kortet ned den lange saksbehandlingstiden.

Det er ikke noe annet å si enn: “Full skjerpings, NAV!”. Heldigvis er jeg i fast jobb nå, men vet av egen erfaring at slike ting er svært irriterene.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: