Valg09: Politikerne sier dette om… NRK-lisensen

Da er jeg kommet til spørsmål nr. 2 i min lille serie “Politikerne sier dette om…” som du kan følge på Valg09 (eller på RSS-feed). I dag skal de svare på hva de mener om NRK-lisensen.

Det er mange som mener at TV-lisensen hører historien til, hvor står dere?

Det er tre partier som vil fjerne lisensordningen, nemlig Høyre, Frp og Venstre. Høyre har programfestet å avskaffe TV-lisensen og vil at NRK sin allmennkringkasterrolle skal finansieres over statsbudsjettet. Frps nestleder Per Sandberg uttalte i går at de vil fjerne NRK-lisensen og at NRK på sikt skal privatiseres og finansieres av reklame.

Venstre vil bevare NRK som en sterk, reklamefri allmennkringkaster. De mener samtidig at dagens lisensfinansiering er foreldet og vil utrede alternative finansieringsordninger av NRK slik at de også i framtiden kan ivareta sin rolle som allmennkringaster.

KrF, Rødt, Senterpartiet, SV og Arbeiderpartiet vil beholde lisensordningen slik den er i dag samt å styrke NRK som allmennkringaster. AP legger også til at “Viktige diskusjoner om store og små samfunnsspørsmål foregår i mediene hver dag. Det stiller store krav til mangfold, åpenhet, integritet, kunnskap og profesjonalitet. Derfor er det et viktig demokratikrav å ivareta et mangfold av verdisyn og eierskap i mediene.”

One thought on “Valg09: Politikerne sier dette om… NRK-lisensen

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: