Folkehøgskolen Sørlandet

Det er kanskje bare et navneskifte, men for mange kan det nok føles som noe mer. 1. januar 2010 skiftet Birkeland Folkehøgskole navn til Folkehøgskolen Sørlandet. Noe som nok er litt rart for alle oss som har gått på BF i løpet av årene.

Nå har jeg ganske sterke bånd til folkehøgskolen på Birkeland. Ikke ha bare min far, en søster og en kusine gått der, men jeg har vært elev der, hatt siviltjenesten min der, hatt sommerjobb der i tre somre (tror jeg det blei) og jobbet der to år som lærer. Derfor er det jo litt spesielt når skolen skifter navn.

Men nå kommer ikke navneskiftet uten grunn. I 2012 fyller nemlig skolen 100 år. Skolen har skiftet navn tidligere også. Rundt 1970 skiftet den navnet fra Sørlandets Kristelige Ungdomsskole til Birkeland Folkehøgskole. Og med det nye skiftet er den tilbake til der det startet navnemessig, samtdig som at skolen ønsker at læringsarenaen skal knyttes mer til større deler av Sørlandet enn det har vært tidligere.

Uansett hva navnet på skolen er, så er det en flott skole som jeg kan anbefale på det aller varmeste. Så hvis du ikke vet hva du skal gjøre til høsten, eller du ikke vil ta fatt på et fireårig studie med en gang, elle bare gjøre noe helt annet og samtidig bli kjent med 100 nye og spennende mennesker, så bør du søkeFolkehøgskolen Sørlandet. Linjetilbudet er veldig varierte, og du finner helt sikkert noe som passer for deg:

  • Multi Sport
  • Fotball Plus
  • Helse og Velvære
  • Musikk Live
  • Data Media
  • Barn og Ungdom
  • Bil og motor
  • Globalt Fokus
  • Internsjonal.

2 thoughts on “Folkehøgskolen Sørlandet

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.