Delfinale 1 i MGP 2010

 

Da er den første delfinalen i Melodi Grand Prix gjennomført og MPG-sirkuset er i gang. Jeg var på ingen måte imponert over det jeg fikk høre. Syntes det var kjedelige melodier uten noe fart i, med et lite unntak.

Maria Haukaas Storeng med sin svært like Mariah Carry melodi og metallgutta (som det var fart i) Keep Of Kalessin gikk videre til finalen i Oslo Spektrum 6. februar. Mens Bjørn Johan Muri og Gaute Ormåsen vil få en ny sjanse i Sarpsborg. Lene Alexandra Øien og Elisabeth Carew gikk dermed ut. På VG.no kan du leste om de ulike prestasjonene.

Som ved store musikkarragementer dukker det opp beskyldninger om plagiat. Jeg synes at Maria Haukaas Storeng sin låt “Make My Day” minnet om Mariah Carry sin “Hero”, mens VG Nett sine lesere sier den minner om “Because You Loved Me” til Celine Dion. Men låtskriverne Merethe La Verdi og Mats Lie Skåre benekter at det er snakk om plagiat. Uansett var dette en sang som bare føyde seg inn i mengden og ikke skilte seg ut som en vinner av norske MGP.

De to neste delfinalene er i Bodø og Skien, mens et oppsamlingsheat er i Sarpsborg. Finalen går altså i Oslo Spektrum.

One thought on “Delfinale 1 i MGP 2010

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: