Elektrofil 2010

Jeg var en liten tur på Elektrofil 2010 i Oslo Spektrum, en elektromesse i regi av Expert. Det var godt med folk der til tross for at jeg prøvde å komme ganske tidlig. En liten fellesnevner her er kø.

Den største skuffelsen i år var at spillbutikken var redusert til nærmest en tredjedel av det det har vært de to siste årene (som jeg har vært på Elektrofil). Utvalget av spill var skralt, men de som var på jakt etter en Xbox 360 kunne kjøpe den for 1500 kroner inkl. 5 spill og 250GB HDD. Det må sies å være et knakende godt tilbud. Det var dessuten en liten håndfull Blu-ray titler, men DVD var helt fraværende. Dessuten er det kanskje litt drøyt å måtte betale 80 kroner for å komme inn i en stor Expert-butikk.

Derimot var det nok av digital kameraer, videokameraer, MP3-spiller, kjøkkenmaskiner og TVer. Det store i år var 3D-TV. Og 2010 er spådd som året da 3D kommer inn i stua til folk,og jeg tror faktisk at dette kan være tilfellet.

Samsung sine 3D-TVer var de første jeg så på. Du kan lese mer om på Teknofil.no. Og jeg må si at jeg er svært imponert over hvor bra det faktisk ser ut. Det samme gjelder Panasonic sin 103″ full HD 3D-TV. Ting popper ut av bildet. Det blei vist ulike demoklipp fra blant annet fotball og bilsport, og her kommer faktisk 3D til sin fulle rett. Og det skulle jo love bra for de 25 kampene av fotball-VM som går i 3D. Når det gjelder brillene til begge produsentene, så var det gode å ha på seg. Jeg bryker briller til vanlig, men det var ikke noe problem å ha 3D-brillene på utsiden.

Det store spørsmålet er jo om man skal gå for 3D-TV. Det blir jo dyrt å måtte skifte ut både TV, ny Blu-rayspiller (om man ikke har PlayStation 3 som vil bli oppgradert med ny firmware) og ikke minst 3D-briller til alle familiemedlemmene.

Under kan du se en video (via Release.no) hvor Henrik Waglen Hansen fra Samsung forteller om deres 3D-TVer.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.