Fotball-VM 2010: Uruguay – Ghana i 3D

Da jeg så at Oslo Kino skulle sende en del av sluttspillkampene i fotball-VM i 3D, tenkte jeg at dette må jeg få med meg. Tidligere i vår prøvde jeg 3D-TV for første gang og synes det virket bra. Men var jo litt vanskelig å dømme siden det var demomateriale som blei vist.

Men etter å ha sett Uruguay – Ghana i tre timer i 3D, er jeg overbevist. 3D fungerer og neste gang jeg kjøper ny TV, så har den 3D funksjon. Jeg bruker briller til vanlig og synes ikke det er noe problem med et sett til utenpå disse. I bildet øverst i innlegget ser du hvordan bilder ser ut uten bruk av 3D-briller.

Det var fullsatt i sal 2 på Ringen kino og alle var iført flotte briller. Noen hadde faktisk valgt grønne Shrek-briller, ekstra fjonge. Uansett… Har du sett filmen Avatar, så popper det ting ut av skjermen. Det gjør det ikke med fotballkamp med unntak av grafikken som blir ganske stilig når den nærmest svever over TV-bildet. Men du får en utrolig flott dybde i bildet og ser ting i forhold til hverandre som du ikke har mulighet til å se på et vanlig flatt 2D-bildet.

Det er nydelig å se kamera panorere bak mål eller en mur som venter på at et frispark skal bli tatt. I stort sett alle vinkler får du en god 3D følelse, men den blir bedre i nærbilder når du har andre ting lenger bak som gir deg den gode dybdefølelsen.

Dette var jo en svært spennende kamp å se på, og stemninga var god i salen. Vi fikk jo mye igjen for de 100 kronene som billetten kosta, ekstra omganger og straffespark konkurranse. Nærmere enn å være på stadion enn dette kommer du ikke. Selv vuvuzelaene var mye høyere på kino enn hjemme.

Kvartfinale, semifinale, bronsefinale og finalen i Sør-Afrika vil bli vist på Colosseum/Ringen kino.

Konklusjonen må være at, ja, 3D i sport fungerer veldig bra. Dette vil jeg så absolutt se mer av. Har du muligheten til å se en kamp i fotball-VM i 3D, bør du benytte deg av den sjansen.

One thought on “Fotball-VM 2010: Uruguay – Ghana i 3D

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.