Shrek – lykkelig alle sine dager 3D

I 2001 kom den første Shrek-filmen fra DreamWorks. Den gang blei Shrek villt forelsket i Fiona som var prinsesse på dagtid, men blei et troll i det sola gikk ned. Dette er den fjerde filmen i rekken; Shrek – lykkelig alle sine dager.

Shrek og Fiona har fått en del barn i årenes løp og Shrek synes det blir vel mye rutinearbeid. Han drømmer seg tilbake til den tiden han virkelig kunne være et troll og alle var redd for ham. Å være heltidspappa er tydeligvis ikke noe for Shrek. Heldigvis for Shrek (eller kanskje ikke) møter han Rumpelstiltskin som driver å oppfylle andres ønsker mot en liten gjennytelse. Selvfølgelig er det noe med liten skrift i kontrakten. Shrek får ønsket sitt oppfylt, men dette skjer i en alternativ versjon av Langt, Langt borte der Shrek og Fiona aldri har møttes og Rumpelstiltskin regjerer. Shreks oppgave blir å få alt tilbake til normalen.

En ting man raskt merket med filmen, er at den er mye mørkere enn de tidligere filmene. De tre tidligere filmene har vært mer lystige og lyse til sinns. Så den gjenspeiler jo bare temaet i filmet. Jeg synes også at dette var en mer voksen film enn de tidligere. Og det er ikke negativt ment, synes det er bra. Og når det er sagt, så passer denne filmen fremdeles veldig godt for barn. Replikkene og morsomhetene sitter fremdeles løst, og det er godt å se. Jeg så den med orginal tale og et forholdsvis voksent publikum. Mye latter og humring.

Jeg så Shrek – lykkelig alle sine dager i 3D. Dette gir selvfølgelig filmen en ekstra dybde. Nå har jeg fått sett en del 3D-filmer og wow-faktoren har for min del forsvunnet litt, er med andre ord blitt vant til den ekstra dimensjonen 3D filmer byr på.

Jeg likte de tre første filmene, og jeg likte denne. Så min anbefaling blir: liker du Shrek, gå å se denne også.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.