Ski-VM 2011: En kort oppsummering


Foto: Frank Eivind Rundholt – CC BY-NC-SA 3.0

Det er hyggelig når VM på ski i Holmenkollen skal oppsummeres. Jeg skal ikke trekke fram de noe kaotiske tilstande som av og til har oppstått i Oslo den siste uke. Nå er det medalje oppsummeringen som gjelder.

Bare ta en titt på medaljeoversikten under slik den ser ut når ski-VM er over.

Nasjon Gull Sølv Bronse Totalt
Norge 8 6 6 20
Østerrike 7 2 1 10
Sverige 2 2 1 5
Tyskland 1 4 3 8
Finland 1 1 2 4

Det blei totalt 8 gull, 6 sølv og 6 bronse for Norge. Dette må kalles en suksess.

Det startet med gull til Marit Bjørgen på sprinten og Petter Northug tok sølv på mennenes sprint. Et par dager senere fulgte Bjørgen opp med nok et gull, nå på 2×7,5km fellesstart med skibytte. På mennes 2 x 15 km med skibytte var det Petter Northug som tok sitt første gull. De norske hopperne kom på andre plass i hopp lag, normal bakke.

Mandag 28. februar var det tid for et nytt gull for Marit Bjørgen på 10 km klassisk. Herrene tok bronse på 4×5 km stafett. 1. mars blei det bronse på mennens 15 km klassisk til Martin Johnsrud Sundby.

På sprint stafett for damer blei det en norsk bronse, mens mennene sikret et nytt sølv for Norge.

På kvinnenes 4 x 5 km stafett torsdag 3. mars var det en utklassingseier til de norske jentene. Mennene var ikke dårligere og dagen etter sikret de et nytt norsk gull på 4×10 km mixed stafett. I kombinert stafett blei det bronse.

Therese Johaug tok en flott gull på kvinnenes 30 km lørdag 5. mars. Samme dag blei det sølv for Norge i hopp lag, stor bakke.

Den aller siste VM-dagen var det Petter Northug sin tur til å ta nok et gull på mennenes 5-mil og bronse til Tord Asle Gjerdalen.

Til tross for både litt tåke og kaos på t-banen, har ski-VM i Oslo vært flott å følge med på. Jeg har ikke vært i Kollen, men sett så mye jeg kunne få med meg på TV. Derimot var jeg på åpninga på Universitetsplassen og har også overvært tre medaljeseremonier. Fantasisk god stemning.

2 thoughts on “Ski-VM 2011: En kort oppsummering

  • 10/03/2011 at 16:53
    Permalink

    Petter Northug tok sølv på mennenes sprint, ikke bronse. Rett skal være rett :D

    Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.