E3 2011: Nintendo Wii U

På Nintendo sin E3 pressekonferanse presenterte de sin nye konsoll, Wii U (tidligere kjent som Wii 2 og Project Cafe). Det var faktisk en stund jeg trodde det bare var en ny kontroller med skjerm, siden det ensidig var det Nintendo fokuserte på under pressekonferansen.

Men Nintendo Wii U er altså en helt ny konsoll med en ny kontroller som er fullspekket med ting.

Wii U støtter oppløsning fra 480i til 1080p, og støtter både HDMI og analoge tilkobllinger. Konsollen har innebygd flashminne (størrelse er ikke kjent), støtte for SD-kort i tillegg til ekstrene USB-disker som kan kobles til en av de fire USB-portene.

Kontrolleren har en 6.2″ trykkfølsom skjerm. De tradisjonelle A, B, X, Y, L, R, LZ, RZ, Start, Select, D-pad og Home-knappene er til stede, og hele to analoge styrespaker. I tillegg er kontrolleren utstyrt med både accelerometer, gyro sensor, rumble, kamera, mikrofon og høyttaler. Den vil streame bilde fra konsollen og kan benyttes om både ekstra skjerm eller som hovedskjerm i multiplayer spill. Mange muligheter altså. Er spent på om den bare kan streame video fra Wii U konsollen, elleer om kontrolleren har egen prosessor og minne slik at den kjøre egne ting.

Wii U er kompatibel med Wii spill og støtter også alle type Wii kontrollere. Men det ser ut til at Game Cube kompatibiliteten er droppen. Wii U vil bruke 12 cm disker. Kapasiteten er ikke spesifisert nøyere enn at den er høyere enn DVD. Wii U vil benytte seg av en multi core CPU basert på IBMs Power-serie.

Nintendo Wii U kommer i 2012 en gang, og skal jeg tippe, blir det vel på høsten i god tid før jul. Prisen og øvrige spesifikasjoner kommer helt sikkert senere.

Det lille jeg har sett til nå og vet om Wii U, så har jeg alt begynt å små-glede meg til lanseringa av konsollen. Den har et potensiale og en kontroller med mange bruksområder.

Kilde: andriasang.com

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.