Windows 8 best på tablet

Windows 8 kommer først til høsten, men allerede nå er det mulig å teste ut en consumer preview (beta). Det er bare å gå over til Microsoft.com for å laste ned.

Ikke helt overbevist

Jeg har testet Windows 8 litt på PC, men er ikke helt overbevist ennå hva gjelder Metro-designet ved bruk av en dekstop PC.

For mange vil det nok bli en stor overgang fra den tradisjonelle desktoppen man er blitt vant med siden den blei introdusert i Windows 95.

Det virket rett og slett litt ‘klønete’ å navigere seg rundt og jeg brukte faktisk litt tid på å finne ut hvordan jeg skulle slå av PCen med Windows 8. Den nå så tradisjonelle Start-knappen er borte.

Heldigvis er det muligheter for å gå til desktopen man er vant til.

Fungerer bra på nettbrett

Ved et besøk hos Microsoft fikk jeg muligheten til å teste Windows 8 på en tablet, og her kommer helt klart det nye operativsystemet og Metro-designet til sitt rette. Det fungerte rett og slett veldig bra. Ikke så rart kanskje, siden det tydeligvis er optimalisert for bruk på nettbrett med berøringsskjermer.

Også på telefon og Xbox fungerer Metro-designet fint.

Nye funksjoner

Windows 8 starter rimelig raskt og er knyttet tett opp mot Live-IDen din med muligheter for synkronisering med nettskyen. SkyDrive vil også være en viktig del av dette.

Internet Explorer kommer i versjon 10 og vil finnes både i en Metro og desktop utgave. Windows Store vil selge både Metro- og desktop-programmer. Bedre støtte for multiskjerm, og integreret støtte for USB 3.0.

Alt i alt

Windows 8 på en desktop PC med Metro var veldig uvant for meg. Mulig jeg vil bli vant til det etter hvert, men foreløpig liker jeg det ikke helt ennå. På en tablet derimot, føles Windows 8 veldig godt å bruke.

Spørsmålet er jo om Microsoft har lagt for mye vekt på nettbrettene og ikke tenkt så mye på brukere av desktop PCer.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.