RiksTV får snart NRKs nett-TV innhold

nrk_nett-tv_rikstv_pressemelding

Om ikke så altfor lenge, i løpet av høsten en gang (jeg håper det skjer så snart som mulig), vil RiksTV sine kunder få tilgang til hele NRK sitt nett-TV arkiv på SMART-boksene som er tilknyttet internett.

Administrerende direktør i RiksTV, Christian Birkeland, sier at:

Vi gleder oss til å kunne tilby denne kulturskatten rett på den store TV-skjermen til våre abonnenter og til de som benytter seg av tjenestene til det digitale bakkenettet.

Videre i pressemelding blir det sagt at dette skal være klart før jul. RiksTV vil også komme med nye mottakere og de vil satse på TV på flere platformer. De har allerede lansert RiksTV Junior. Men betyr det at vi snart også kan se TV på mobilen/nettbrettet? Mye kan tyde på det, om man skal tro pressemeldingen: “RiksTV satser på flere nyvinninger denne høsten og vinteren. Ikke minst ønsker TV-distributøren å satse på alle plattformer for konsumering av TV-innhold. Ikke bare tradisjonell TV, men også via PC, nettbrett og mobil.

Det blir spennende å se hvordan dette blir.

Bilde & kilde: Pressemelding fra RiksTV

3 thoughts on “RiksTV får snart NRKs nett-TV innhold

 • 13/09/2014 at 11:50
  Permalink

  Leste en plass at RiksTV skulle bli de første og planene deres er vel enda “i løpet av året” og “før jul”, men Samsung kom dem i forkjøpet og lanserte en app allerede for 2 dager siden (11/09) som smarthubben oppgraderes med. Så vi som har Samsung smart-tv har allerede tilgang til akkurat samme portalen som er avbildet. Har ikke fått brukt den så mye enda siden jeg ikke ser så mye på nrk uansett, men førsteinntrykket virker veldig bra. :) De kunne kanskje skjult programmer der rettighetene er utløpt bedre, men det er vel nrk sitt ansvar.

  Reply
  • 14/09/2014 at 01:18
   Permalink

   Jeg får dessverre ikke testet Samsung-appen, siden mitt TV er fra 2011 og ikke støttes. Men fint å høre at første inntrykket er bra.

   Heldigvis har jeg både Apple TV og Chromecast som NRK støttet :-) og det blir sikkert kjekt å ha det på RiksTV-boksen også. Så vidt jeg vet, er RiksTV foreløpig eneste distributør som har NRK sitt arkiv. Denne appen skal jeg i alle fall teste når den kommer.

   Reply
 • 13/09/2014 at 12:03
  Permalink

  Ser nå at du hadde et innlegg om dette allerede, og Samsung var visst enda tidligere ute enn jeg trodde :)

  Reply

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.