Eggene er lagt

Før påske 2016 prøvde vi i Ragnas hage med å klekke egg for første gang. Det blei stor suksess. Så vi prøver oss i barnehagen i år igjen. Men denne gangen med litt færre egg.

Eggene blei lagt i rugemaskin for to uker siden, så det betyr at eggene skal klekke om en snau uke. Nærmere bestemt mandag 27. februar. I fjor begynte det å skje ting en dag før termin og siste egg klekte en dag etter.

I de to ukene vi har ventet nå, har det ikke skjedd så mye ytre sett. Men gjennomlysing av eggene viser at det er mye liv i dem. Vi har litt forskjellige plansjer som vi har sett på sammen med barna i barnehagen og teller ned med å henge opp utviklingen i egget på en kalender i vinduet.

Det konkrete og kanskje det mest spennende skjer jo når kyllingene kommer ut av egget og barna kan få se og holde dem. Vi gleder oss mye, både store og små!

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.