Stephen Hawking er død

Det er ikke mange vitenskapsfolk som kan smykke seg med stjernestatus hos den vanlige mann i gata. Men Stephen Hawking hadde det. Han døde 14. mars, 76 år gammel.

Hawkings store mål var å forene de to store teoriene: kvantefysikken og relativitetsteoriene. I 1988 ga han ut boka A Brief History of Time som regnes som en av de mestselgende vitenskapelig boka gjennom tidene.

21 år gammel fikk Hawking diagnosen ALS som er en alvorlig nervesykdom. Han fikk den gang beskjed om at han hadde noen år igjen å leve, men han blei altså hele 76 år.

Mangel på stemme gjorde at han etter hvert fikk den så berømte og særpregete datastemmen. Den har en amerikansk aksent og ikke britisk som han var. Det skyldes at det var det som var tilgjengelig da han gikk til anskaffelse av “stemmen sin”.

Hans dyktighet, humor og popularitet blant både lekfolk og lerd, har gjort at han en rekke ganger har dukket opp i ulike TV-programmer som blant annet The Simpsons og Big Bang Theory.

Det er ingen tvil om at vitenskapen har mistet en dyktig mann innen sitt felt og en som hadde evnen til å komunnisere vanskelig ting for oss andre.

Foto: Wikipedia

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.