Bilder fra Runde

sommerferien vår til Vestlandet i år, var vi innom Runde. En flott fugleøy ut mot havet. Det første jeg tenkte, da vi kom dit var: “Dette liknet veldig på Færøyene.”

Det er lurt å være riktig kledd. Gjerne noe varmt og vindtett, for det kan blåse frikst her. Første bakken opp er relativt bratt, så ikke start for raskt. Da kan du lett gå på en smell.

Naturen er nydelig på Runde og på den åpnesletta mot fuglefjellet, oppdaget vi storjo som hekket ute i gresset. I tillegg hadde vi sauer gående rundt oss.

Vel framme på riktig side, kan det være greit å holde seg litt unna kanten om man ikke liker høyder. For her går det rett ned. På høyre side var det en hel fjellside med havsuler. Rett fram holdt lomviene til.

Vi gikk mot venstre hvor vi fikk en et flott utsyn mot lundefuglene og ikke minst havørnen. Veldig gøy å følge med på, selv om det var litt vanskelig å få et godt nærbilde av lundefuglen.

Været var skiftende. I det ene øyeblikket var det sol og nærmest skyfritt, mens det i det andre var dårlig sikt og regn.

Jeg kan absoultt anbefale en tur til Runde om du har mulighet. Veldig flott!

Runde kan minne om Færøyene.
Storjo

Det er ganske bratt.
Lomvie
Havsuler
I det ene øyeblikket skinner sola og utsikten er fin…
…mens det i neste øyeblikk striregner.
Havørn

Jeg fulgte med på ørnen i en halvtimestid i håp om at den skulle fly slik at jeg fikk bilde jeg ønsket meg. Men den rikket seg ikke av flekken.
Lundefuglen

Skal ikke kimse av et måkebilde (krykkje).
Nærkontakt med sauene.
“Hælla, jeg er sauen Shaun!”
“Jeg er Dolly… med lipfillers.”

 

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.