Dansk påskeferie

Etter et par år med korona-påske, var det i år veldig fint å ikke måtte tenke på det. Så i år kunne vi dra på påskeferie utenlands og turen gikk til Danmark med ferje fra Langesund til Hirtshals. Den overfarten var ganske bølgete. Ikke så rart når det blåste stiv kuling.

Vi hadde leid oss inn på Danland i Blokhus og var veldig fornøyd med det. Grei størrelse på stue og kjøkken, bad og to greie soverom. Passet fint for oss fire.

Blokhus ligger på vestkysten av Danmark og bare et par gode steinkast fra strand og sjøen. Da vi skulle til bilen etter første natten, hadde det blåst bra med sand på bilen.

Den første dagen dro vil til Billund, ca 2,5 times kjøretur fra Blokhus. Der besøkte vi (ikke Legoland, men) LEGO House. Det var veldig gøy! Her var fokus bygging og deltakelse. Det kommer et eget innlegg om dette etter hvert.

Vi tok også en dag i Løkken, bare 20 minutter fra Blokhus. Dette er en liten, men hyggelig by. Her ligger Bolcheriet, en godteributikk som selger hjemmelagede drops. Og man kan se hele prosessen. Det er veldig fascinerende. Mens dropsene gjerne har en diameter på rundt 1 cm med detaljerte bilder eller tekst, er utgangspunkt en masse på kanskje 40 cm. Bildet eller teksten som skal være i dropsene bygges lag for lag. Det er ca 40 kg sukker som blir til 8-10.000 drops. Dette er det gøy å få med seg.

Med nydelig vær, var det flott å gå rundt i den lille byen. Og da måtte vi selvsagt ha kuleis med guff. Guff kan best beskrives som flytende marsmallows.

På kvelden var vi og spiste på Restaurant Rodeo. Her er det buffet hvor det ved bordet serveres 12 forkjellige kjøttslag. Mye godt her altså.

Vi var også innom Blokkhus Salt denne dagen, hvor vi lagde vårt eget urtesalt.

Tirsdagen holdt vi oss i Blokhus og tilbrakte en god del timer i badelandet på Dansenter. Veldig godt å tilbringe en del tid i boblebadet.

Onsdag dro vil Ålborg som er rundt 40 minutters kjøring fra Blokhus. En grei by å gå rundt i og mange butikker man kan titte i.

En av grunnene til at vi valgte å bo i Blokhus er at det bare er en snau time til Hirtshals. Greit å ikke ha så lang kjøretid tidlig på morgenen, når båten gikk 09.00.

Vi hadde et veldig flott opphold i Danmark. Fint vær, regnet kom først på hjemreisedagen. Det blåste veldig mye første dag, men vinden roet seg en del de neste dagene.

Så dette var en fin påskeferie!

Dansk påskeferie 2022
Solnedgang i Blokhus.

Dansk påskeferie 2022

Dansk påskeferie 2022
Fra Lego House
Dansk påskeferie 2022
Her lages det drops på Bolcheriet i Løkken.
Dansk påskeferie 2022
8 til 10.000 drops fra 40 kg sukker.
Dansk påskeferie 2022
Is med guff.
Dansk påskeferie 2022
Stranda i Løkken.

Dansk påskeferie 2022

Dansk påskeferie 2022
LegoFrankE ved Løkken.
Dansk påskeferie 2022
Man kunne velge mellom forskjellige små forretter på Restaurant Rodeo.
Dansk påskeferie 2022
Sjokolade fontene.
Dansk påskeferie 2022
Salt med chilli.
Dansk påskeferie 2022
Ålborg

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.