17. mai – Norges nasjonalddag

Det knytter seg alltid stor spenning til hvordan været blir 17. mai. Dette kan være av stor betydning for hvordan nasjonaldagen feires.

Risør var i år velsignet med sol fra nærmest skyfri himmel. Om det kanskje var litt kjølig luft i skyggen, var det desto varmere i sola. Den varmet godt og det var nok fler enn meg som blei litt solbrendt i ansiktet.

Dagen startet tradisjonen tro med 7-toget, åpning på Kastellet og tale ved minnestøtta på Solsiden. En tur hjemom for å spise frokost nummer to, før turen igjen gikk til byen for å følge barnetoget. Grunnet det fine været, var byen stappfull av folk. Så var det igen tid for litt mat, snitter og kake sammen med familie. Dagen blei avsluttet med borgertoget og tale på Torvet. Også her møtte det opp mange folk, noe også bildene kan bekrefte. Det er noen år siden vi sist hadde en slik fin og varm 17. mai.

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: