Anne-Cath Vestly er død

 

Bilde er fra Dagbladet.
Bilde er fra Dagbladet.

Vår alles kjøre Mormor, Anne-Cath Vestly er død. Hun blei 88 år.

Jeg vil tro det er mange som har gode minner fra Anna-Cath Vestly sitt forfatterskap. Med bøker om Mormor og de åtte ungene, Ole Aleksander, Knerten og Lillebror og Aurora dekker hun et vidt spekter av temaer med gode historier.

Flere av hennes bøker er spilt inn på film og Anne-Cath Vestly spilte selv Mormor i Mormor og de åtte ungene. Ole Aleksander Filibom-bom-bom blei film i 1998 og Lillebror og Knerten kommer på film neste år. De som er gamle nok vil også huske Vestly som Kanutten i Kanutten og Romeo Clive sammen med Alf Prøysen.

Vestly hare både fått kulturråds ærespris, Spellemann-pris og Brageprisens hederspris. Hun var også i en årrekke i Barnetimen for de minste.

Men etter over 50 bøker og et langt liv er nå Anne-Cath Vestly borte. Men minne om henne og hennes forfatterskap vil leve videre i generasjoner.

Redaksjonssjef Eva Cathrine Thesen i Gyldendal Barn og Ungdom sier følgende til VG:

Vi regner henne som en av de tre store, sammen med Thorbjørn Egner og Alf Prøysen. Hun har fått en stor stjerne fordi hun har gitt stemme og liv til hverdagens mennesker. Hun har nådd vidt og bredt, og har vært et forbilde for mange, mange norske forfattere. 

Kilde: VG.no og Dagbladet.no

Legg igjen kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers like this: